Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen in 2021

Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen in 2021
Beeld: Canva

Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Over het algemeen staan de Spanjaarden er niet om bekend dat ze uitstekend buitenlandse talen beheersen. Vooral het Engels is niet de best gesproken, geschreven en begrepen taal in Spanje. Dat blijkt ook weer uit het EF-EPI 2021 onderzoek. Spanje staat volgens de criteria via een puntensysteem binnen Europa op de 25e plaats (van de 35) terwijl het land wereldwijd op de 33e plaats staat (van de 112 landen).

Het niveau van het Engels wordt door het onderzoek EF Education First omschreven als ‘nivel medio’ ofwel moderate en het land heeft 540 punten gekregen. Sinds 2011 was het niveau Engels echter aan het dalen in Spanje maar sinds 2015 is het niveau Engels weer aan het stijgen, maar een klein beetje van 2020 naar 2021 van 26 naar 25 binnen Europa en van 34 naar 33 op de wereldranglijst.

Wereldwijd wordt er door circa 1 miljard mensen Engels gesproken, hetzij als eerste of als tweede taal wat dus ongeveer 20% van de wereldbevolking is. Bij het onderzoek van EF-EPI werd gekeken naar 2 miljoen niet-moedertaalsprekers van het Engels in 112 landen.   

Terwijl Spanje dus wereldwijd op plaats 33 staat met 540 punten scoren de omliggende landen ook niet goed wat betreft het niveau Engels. Portugal komt er het beste vanaf op plaats 7 en 625 punten terwijl Frankrijk het iets beter doet dan Spanje met plaats 31 en 551 punten. In Italië wordt dit jaar iets slechter Engels wordt gesproken dan in Spanje en staat het land op plaats 35 met 535 punten.

Het merendeel van de onderzochte landen zit onder de 600 punten maar er zijn er een paar die daarboven zitten in Europa zoals op de eerste plaats Nederland (663) gevolgd door Oostenrijk (641), Denemarken (636), Noorwegen (632), België (629), Portugal (625), Zweden (623), Finland (631), Kroatië (617), Duitsland (616) en Luxemburg (604).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.