Nederlandse Ten Brinke koopt IKEA grond in Tarragona

Nederlandse Ten Brinke koopt IKEA grond in Tarragona
Beeld: Ten Brinke

Nederlandse Ten Brinke koopt IKEA grond in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Waar we laatst nog melden dat er andere kandidaten waren voor de bouwgrond van de geplande Ikea vestiging in Tarragona, is nu gebleken dat een van deze kandidaten reeds een betaling heeft gedaan. Het gaat om de Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke die 14 miljoen euro heeft betaald voor de grond waar gedurende jaren gesproken werd over een Ikea vestiging.

De gemeente Tarragona heeft eindelijk een kandidaat gevonden voor de bouwgrond in de wijk Campclar waar gedurende meer dan 10 jaar een vestiging van de Ikea gepland stond. Aangezien het Zweeds/Nederlandse meubelconcern blijkbaar geen interesse meer heeft in een winkel in Tarragona, moest de gemeente op zoek naar alternatieven.

Volgens de krant Diari de Tarragona is er nu een alternatief bekend waarbij de Nederlandse projectontwikkelaar en bouwonderneming Ten Brinke wordt genoemd. De Nederlandse multinational heeft 14 miljoen euro betaald voor de bouwgrond (Pla Parcial 10) waar dus eigenlijk de Ikea gepland stond. Een andere gegadigde was de Spaanse projectontwikkelaar Bogaris maar de eigenaren van de grond kozen voor de Nederlanders.

Ten Brinke is nu de eigenaar van de bouwgrond waar ook de toekomstige woonwijk Ponent moet worden gebouw waar ruimte zal zijn voor 4.000 personen. Ten Brinke heeft volgens de lokale krant 14 miljoen euro + IVA (btw) betaald wat neerkomt op zo’n 15,7 miljoen euro wat de Ikea in 2012 ook wilde betalen.

De bedoeling van Ten Brinke is om een openlucht winkelcentrum te bouwen in de stijl van het pal er tegenover gelegen Les Gavarres wat al jaren bestaat. Het zal dus een commercieel centrum gaan worden maar dus niet in de stijl van Parc Central, het overdekte winkelcentrum in Tarragona.

Ten Brinke opende in november 2018 reeds een commercieel centrum nabij Madrid met de naam Puerta de Algete en hetgeen nu bij Tarragona gebouwd gaat worden zal daar veel op lijken, aldus de Diari de Tarragona.

Met deze overeenkomst kan men dus definitief zeggen dat de Ikea winkel in Tarragona niet meer doorgaat. Volgens de gemeente tarragona is dat de schuld van Ikea omdat zij blijkbaar geen interesse meer hebben maar het kan ook zijn dat de administratieve en bureaucratische rompslomp en problemen voor Ikea te lang hebben geduurd.

Eerder melden we ook al dat Ikea waarschijnlijk andere plannen heeft en misschien wel een kleinere stadswinkel zal openen, in de stijl van de twee reeds geopende winkels in Madrid en de binnenkort te openen stadswinkel in Barcelona. Ikea is bezig het business model te veranderen, iets wat ook wel moet met de opkomst van het via internet kopen etc.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.