skip to Main Content
Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona
123rf

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

123rf

TARRAGONA – De gemeente Tarragona is met een plan B bezig vanwege de mogelijke desinteresse van het Zweedse meubelconcern IKEA om uiteindelijk een vestiging te openen in Tarragona. Er wordt al jaren over gespeculeerd en volgens de krantenberichten is alles klaar voor de start van de bouw van de IKEA aan de Costa Dorada maar volgens de gemeente lijkt het erop dat de meubelketen de interesse verloren heeft.

De gemeente Tarragona zegt dat alle vergunningen en toestemmingen in orde zijn en dat zij al enige tijd geleden groen licht hebben gegeven voor de bouw van de IKEA vestiging, de eerste in Catalonië die niet in de provincie Barcelona (waar drie winkels te vinden zijn) gelegen zou zijn. Ondanks dat alles in orde is wat betreft de autoriteiten lijkt het erop dat de interesse voor een nieuwe regionale winkel verloren is bij IKEA.

In juni 2012 ondertekenden de gemeente Tarragona en IKEA een overeenkomst dat er voor 2015 een nieuwe meubelzaak zou komen tegenover het Les Gavarres winkelgebied, langs de T-11 weg tussen Tarragona en Reus in het deel wat Campclar heet. De streefdatum 2015 werd niet gehaald en ook alle andere data waarop men zou beginnen met de bouw werden niet gehaald.

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

Diari de Tarragona

De gemeente gaat er nu echter van uit dat er minder interesse is voor de opening van een IKEA in op regionaal vlak zoals in Tarragona, Almería, Gerona of Granada en dat het bedrijf meer de aandacht wil vestigen aan de winkels bij de grotere steden en het online verkopen. Dat meent de gemeente Tarragona omdat IKEA concurrentie heeft van o.a. Amazon en daar op de een of andere manier op moet reageren.

Ook heeft men al eens gesproken over de mogelijkheid van een nieuw concept van de IKEA, een stadswinkel die kleiner van opzet is en waarbij men de grotere artikelen thuis laat bezorgen of ergens anders kan gaan ophalen. In Madrid zijn op dit moment twee stadswinkels te vinden.

Vanwege de mogelijke desinteresse is de gemeente Tarragona bezig met de plannen voor een plan B waarbij er gezocht wordt naar andere mogelijkheden voor het gebruik van de terreinen waar de IKEA zou moeten komen. Ondertussen wacht men in Tarragona nog steeds op een antwoord van IKEA die blijkbaar geen haast heeft beslissen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Ik denk eerder dat IKEA de bui ziet hangen, economisch dus, de verwachting van een te magere return-for-investment.
  Denk aan mogelijke koopkracht-daling of de dreiging daarvan vanwege de politieke situatie.

  1. Klopt denk ik Piet.
   IKEA houdt zich ver van politiek.
   Daarbij zitten er al winkels in de regio en het IKEA beleid gaat deels om.
   Recent ben ik nog in een depot van ze geweest….en dan hoor je wel eens wat…..

  1. Zoals je kunt lezen zijn de steden die vermeld zijn plaatsen waar nog GEEN Ikea te vinden is en waar het bedrijf wel een wil of wilde vestigen. Murcia heeft al jaren een Ikea net zoals andere plaatsen. Murcia ligt ook niet in Catalonië zoals de drie gemelde winkel (Badalona, Sabadell en l’Hospitalet) in het artikel.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken