Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De gemeente Tarragona is met een plan B bezig vanwege de mogelijke desinteresse van het Zweedse meubelconcern IKEA om uiteindelijk een vestiging te openen in Tarragona. Er wordt al jaren over gespeculeerd en volgens de krantenberichten is alles klaar voor de start van de bouw van de IKEA aan de Costa Dorada maar volgens de gemeente lijkt het erop dat de meubelketen de interesse verloren heeft.

De gemeente Tarragona zegt dat alle vergunningen en toestemmingen in orde zijn en dat zij al enige tijd geleden groen licht hebben gegeven voor de bouw van de IKEA vestiging, de eerste in Catalonië die niet in de provincie Barcelona (waar drie winkels te vinden zijn) gelegen zou zijn. Ondanks dat alles in orde is wat betreft de autoriteiten lijkt het erop dat de interesse voor een nieuwe regionale winkel verloren is bij IKEA.

In juni 2012 ondertekenden de gemeente Tarragona en IKEA een overeenkomst dat er voor 2015 een nieuwe meubelzaak zou komen tegenover het Les Gavarres winkelgebied, langs de T-11 weg tussen Tarragona en Reus in het deel wat Campclar heet. De streefdatum 2015 werd niet gehaald en ook alle andere data waarop men zou beginnen met de bouw werden niet gehaald.

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona
Diari de Tarragona

De gemeente gaat er nu echter van uit dat er minder interesse is voor de opening van een IKEA in op regionaal vlak zoals in Tarragona, Almería, Gerona of Granada en dat het bedrijf meer de aandacht wil vestigen aan de winkels bij de grotere steden en het online verkopen. Dat meent de gemeente Tarragona omdat IKEA concurrentie heeft van o.a. Amazon en daar op de een of andere manier op moet reageren.

Ook heeft men al eens gesproken over de mogelijkheid van een nieuw concept van de IKEA, een stadswinkel die kleiner van opzet is en waarbij men de grotere artikelen thuis laat bezorgen of ergens anders kan gaan ophalen. In Madrid zijn op dit moment twee stadswinkels te vinden.

Vanwege de mogelijke desinteresse is de gemeente Tarragona bezig met de plannen voor een plan B waarbij er gezocht wordt naar andere mogelijkheden voor het gebruik van de terreinen waar de IKEA zou moeten komen. Ondertussen wacht men in Tarragona nog steeds op een antwoord van IKEA die blijkbaar geen haast heeft beslissen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Piet Paëlla

Ik denk eerder dat IKEA de bui ziet hangen, economisch dus, de verwachting van een te magere return-for-investment.
Denk aan mogelijke koopkracht-daling of de dreiging daarvan vanwege de politieke situatie.

Juan74

Klopt denk ik Piet.
IKEA houdt zich ver van politiek.
Daarbij zitten er al winkels in de regio en het IKEA beleid gaat deels om.
Recent ben ik nog in een depot van ze geweest….en dan hoor je wel eens wat…..

Anoniem

De Ikea in Murcia wordt hier niet vermeld, daar staat er toch echt 1.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.