Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

123rf
Beeld: 123rf

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De gemeente Tarragona is met een plan B bezig vanwege de mogelijke desinteresse van het Zweedse meubelconcern IKEA om uiteindelijk een vestiging te openen in Tarragona. Er wordt al jaren over gespeculeerd en volgens de krantenberichten is alles klaar voor de start van de bouw van de IKEA aan de Costa Dorada maar volgens de gemeente lijkt het erop dat de meubelketen de interesse verloren heeft.

De gemeente Tarragona zegt dat alle vergunningen en toestemmingen in orde zijn en dat zij al enige tijd geleden groen licht hebben gegeven voor de bouw van de IKEA vestiging, de eerste in Catalonië die niet in de provincie Barcelona (waar drie winkels te vinden zijn) gelegen zou zijn. Ondanks dat alles in orde is wat betreft de autoriteiten lijkt het erop dat de interesse voor een nieuwe regionale winkel verloren is bij IKEA.

In juni 2012 ondertekenden de gemeente Tarragona en IKEA een overeenkomst dat er voor 2015 een nieuwe meubelzaak zou komen tegenover het Les Gavarres winkelgebied, langs de T-11 weg tussen Tarragona en Reus in het deel wat Campclar heet. De streefdatum 2015 werd niet gehaald en ook alle andere data waarop men zou beginnen met de bouw werden niet gehaald.

Mogelijke desinteresse van de IKEA voor een winkel in Tarragona
Diari de Tarragona

De gemeente gaat er nu echter van uit dat er minder interesse is voor de opening van een IKEA in op regionaal vlak zoals in Tarragona, Almería, Gerona of Granada en dat het bedrijf meer de aandacht wil vestigen aan de winkels bij de grotere steden en het online verkopen. Dat meent de gemeente Tarragona omdat IKEA concurrentie heeft van o.a. Amazon en daar op de een of andere manier op moet reageren.

Ook heeft men al eens gesproken over de mogelijkheid van een nieuw concept van de IKEA, een stadswinkel die kleiner van opzet is en waarbij men de grotere artikelen thuis laat bezorgen of ergens anders kan gaan ophalen. In Madrid zijn op dit moment twee stadswinkels te vinden.

Vanwege de mogelijke desinteresse is de gemeente Tarragona bezig met de plannen voor een plan B waarbij er gezocht wordt naar andere mogelijkheden voor het gebruik van de terreinen waar de IKEA zou moeten komen. Ondertussen wacht men in Tarragona nog steeds op een antwoord van IKEA die blijkbaar geen haast heeft beslissen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.