Deze futuristische elektrische mini-camper is ook in Spanje te bestellen voor 29.975 euro

Deze futuristische elektrische mini-camper is ook in Spanje te bestellen voor 29.975 euro
Beeld: XBUS / web

Deze futuristische elektrische mini-camper is ook in Spanje te bestellen voor 29.975 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl we HIER nog over een wel zeer bijzondere mini-camper schreven die al voor 4.500 euro te koop was maar uit China kwam en vanwege de regels niet te gebruiken is in Europa, is het nu tijd voor een nieuw mini-camper project uit Duitsland dat wel te gebruiken is in Europa. ElectricBrands heeft de XBUS ontwikkeld die in meerdere versies te krijgen is waaronder een mini-camper standaard en een mini-camper offroad die al voor minder dan 30.000 euro te bestellen is. (zie onderaan dit artikel voor meer foto’s en een video)

Als je de bovenstaande foto bekijkt dan is het een futurisch maar tegelijkertijd ook een retro en simpel ontwerp voor een bus, kipper, box, transporter, pickup bus, pickup, cabrio en camper. Je leest het al, de basisversie kan omgebouwd en besteld worden zoals de klant dat wil in de 8 modellen en daarnaast ook in standard of offroad versie.

De XBUS is een elektrisch voertuig dat een basis chassis heeft met een startprijs van 17.672,10 euro in standaard versie en 19.909,07 euro in offroad versie. De ‘BASE’ versie is de basis voor alle andere modellen waarna er modules bijkomen en ook de prijzen omhoog gaan. Zo kan achterop de BASE een achtercabine, kofferbak, open of gesloten laadruimte, open dak of camper module geplaatst worden.

Voor alle modellen geldt dat de XBUS 3945 mm lang, 1633 mm breed en 1920 mm hoog is. Bij de standaard versie is een bodemvrijheid van 239 mm wat bij de offroad versie 279-299 mm is. De actieradius is tot 200 km met een standaard 10 kWh batterij maar kan uitgebreid worden (met verwisselbare batterijen) naar 30 kWh waardoor de actieradius vergroot kan worden tot 600 km. Elke versie van de XBUS heeft een zonnedak dat tot 800 watt stroom per uur kan opwekken (maximaal aantal zonnepanelen) en aandrijving op alle wielen.

Camper   

Wij kijken in dit artikel naar de XBUS camper-versie wat omschreven kan worden als een mini-camper. Deze heeft een slaapplaats voor twee personen met een uitschuifbaar achtergedeelte voor meer beenruimte. Er is een ruimtebesparende keuken met spoelbak, koelkast en kookplaat, een bank met opslagruimte en een hefdak in het midden voor extra staruimte. 

Het is met recht een opvallende verschijning en leuke optie voor korte tripjes. Voor een lange reis vanuit Nederland of België naar Spanje is de standaardversie met een maximumsnelheid van 100 km/uur en een actieradius van 200 km niet echt een optie, tenzij je heel rustig aan wilt doen of de verwisselbare batterijen gebruikt waardoor de actieradius 600 km wordt.

Het Duitse Electricbrands wilde eigenlijk al in 2022 beginnen met de productie en verkoop maar vanwege de problemen met levering van materialen is dat uitgesteld tot 2023. Op dit moment kunnen er alleen nog voorbestellingen gedaan worden wat volgens de Nederlandstalige website 16.037 personen al hebben gedaan. De startprijs voor een standaard XBUS-camper is 29.975,46 euro terwijl de XBUS-camper offroad versie een startprijs heeft van 32.212,44 euro (beiden inclusief BTW)

Om een voorbestelling te plaatsen moet je eerst kijken naar de ‘light’ configurator en een model met accessoires kiezen. De aanbetaling is daarna 10% van het bedrag dat verschijnt na configuratie plus de BTW die in Duitsland geldt (19%). Ongeveer drie maanden voor de start van de productie kun je via de definitieve configurator jouw bestelling voor de XBUS afronden waarna je het hele bedrag kunt betalen of een financiering of leasing kunt regelen. Meer informatie is HIER in het Nederlands te lezen. (Beelden: XBUS / Web & facebook)

  • camper2
  • camper3
  • camper4
  • camper5
  • camper6
  • camper7
  • camper8
  • camper9
tuktuk
Is dit de kleinste camper ter wereld die al van jou kan zijn voor 4.500 euro?
Campers en kampeerautos zijn populairder dan ooit tevoren maar de prijzen zijn ook steeds hoger waardoor deze mini-camper voor 4.500 euro een alternatief kan zijn
icoon2022www.spanjevandaag.com
camper1
Deze Spaanse compacte mini-alkoof-camper kost minder dan 40.000 euro
Niet iedereen wil in een grote/lange camper of kampeerauto rijden en daarom is deze in Spanje gemaakte compacte mini-alkoof-camper voor minder dan 40.000 euro een interessant alternatief.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud