Search
menu
Search

Hoe maak je jouw Spaanse huis schoon van negatieve energie?

Hoe maak je jouw Spaanse huis schoon van negatieve energie?
Beeld: via canva.com

Hoe maak je jouw Spaanse huis schoon van negatieve energie?

Stel je hebt je droomhuis in Spanje gevonden en je hebt het helemaal ingericht naar jouw eigen stijl. Het is jouw nieuwe thuis geworden in Spanje. Maar na een paar dagen, weken of maanden merk je toch dat er iets niet goed is in huis. Misschien slaap je slecht, hangt er een gespannen sfeer, maak je sneller ruzie, heb je veel pech, ben je moe of gestrest of heb je zelfs depressieve gedachten Dat kan te maken hebben met negatieve energie, iets wat voor kan komen in bestaande woningen waar al jaren in gewoond wordt. Maar hoe kom je daar dan vanaf?

Huiskamers, slaapkamers, keukens: elke ruimte in een huis heeft zijn eigen energie. Deze energie wordt beïnvloed door de mensen die in de ruimte zijn geweest, de gedachten en gesprekken die daar zijn gevoerd, en de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld.

Positieve energie kan worden gecreëerd door liefde, geluk, en vreugde. Negatieve energie kan worden gecreëerd door ruzies, verdriet en angst. Deze energieën blijven achter in de ruimte, ook als de mensen die ze hebben gecreëerd er niet meer zijn. We noemen deze achtergebleven energie ‘restenergie’.

Restenergie kan positief of negatief zijn. Positieve restenergie kan ons een gevoel van rust, geluk en welzijn geven. Negatieve restenergie kan ons juist een gevoel van onrust, angst, of verdriet geven. Daarom is het mogelijk dat een huis negatieve energie bevat. Deze negatieve energie kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals:

 • Ruzies of andere negatieve gebeurtenissen die zich in het huis hebben afgespeeld
 • Mensen die in het huis hebben gewoond en negatieve emoties hebben gevoeld
 • Schade aan het huis, zoals scheuren in de muren of lekkages

Als je het gevoel hebt dat je huis negatieve energie bevat, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze energie te verwijderen:

 • Maak je huis goed schoon. Dit helpt om de fysieke energie in het huis te vernieuwen.
 • Gebruik reinigende middelen, zoals salie of palo santo. Deze middelen kunnen helpen om de negatieve energie in het huis te verwijderen.
 • Creëer positieve energie in je huis. Dit kun je doen door bijvoorbeeld muziek te luisteren, bloemen te zetten, of te mediteren.

Reiniging met edelstenen

Een energetische reiniging van een huis met edelstenen is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van deze natuurlijke stenen om de energie in een huis te harmoniseren, zuiveren en beschermen tegen negatieve invloeden die het welzijn van de bewoners kunnen beïnvloeden.

Edelstenen worden verondersteld te vibreren op een bepaalde frequentie. Deze frequentie kan worden gebruikt om de energie in een ruimte te beïnvloeden. Negatieve energie heeft een lagere frequentie dan positieve energie. Edelstenen met een hoge frequentie kunnen de negatieve energie in een ruimte absorberen en omzetten in positieve energie.

Om te beginnen met de reiniging, moet je eerst de juiste edelstenen kiezen voor het doel dat je wilt bereiken. Er zijn verschillende soorten edelstenen, elk met zijn eigen specifieke voordelen:

 • Bergkristal is ideaal voor het reinigen van negatieve energie en het genezen van lichamelijke aandoeningen.
 • Rozenkwarts is uitstekend voor het aantrekken van vrede en liefde.
 • Amethist helpt bij het verlichten van spanningen en het beschermen tegen negatieve energieën.
 • Onix is nuttig voor het absorberen van negatieve energieën.
 • Citrien is goed voor het aantrekken van overvloed en welvaart.

De tweede stap is om de edelstenen te reinigen voordat je ze gebruikt. Dit kan worden gedaan met water met zout, rook van palo santo of salie, aarde of zonlicht. Vervolgens plaats je de edelstenen op strategische plaatsen in het huis, rekening houdend met het doel van de reiniging. Bijvoorbeeld, bergkristal in de hal plaatsen om de energieën die binnenkomen te neutraliseren.

Tot slot moet je je intentie overbrengen op de edelstenen, dat wil zeggen, ze een mentale of verbale opdracht geven over wat je van ze verwacht. Bijvoorbeeld: “Dit bergkristal reinigt en zuivert alle negatieve energie die mijn huis binnenkomt.”

Reiniging met geluid

Energetische reiniging met geluid is een manier om negatieve vibraties te elimineren en de sfeer te harmoniseren door middel van muziek, instrumenten, bellen of kommen. Volgens sommige overtuigingen heeft geluid de kracht om vastzittende energie te doorbreken en positieve energie aan te trekken. Enkele alternatieven voor het uitvoeren van een energetische reiniging van een huis met geluid zijn de volgende:

 • Bereid de fysieke ruimte voor door deze schoon te maken en op te ruimen. Open de ramen en deuren om de lucht te ventileren en te vernieuwen.
 • Kies het instrument of de muziek die je wilt gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en intentie. Het kan een bel, een fluit, een trommel, een metalen driehoek, een Tibetaanse schaal of elk ander instrument zijn dat een aangenaam geluid produceert. Je kunt ook kiezen voor Tibetaanse muziek, mantra’s, meditaties of soetra’s.
 • Begin in de kamer die het verst van de ingang van het huis verwijderd is en laat het instrument of de muziek in elk hoekje klinken, terwijl je in de richting van de klokwijzers beweegt. Leg extra nadruk op de hoeken, waar zich meestal meer negatieve energie ophoopt. Herhaal het proces in elke kamer totdat je bij de uitgang bent.

Reiniging met wierook

Energetische reiniging met wierook is een manier om negatieve vibraties te elimineren en de energie in een huis te harmoniseren. Wierook verspreidt een aangename geur die de lucht kan zuiveren en een gevoel van rust en welzijn kan creëren.

Volgens Feng Shui kan wierook ook positieve energie aantrekken, zoals geluk, liefde en overvloed. De rook van wierook wordt verondersteld negatieve energieën te absorberen en positieve energieën te verspreiden. Wanneer je wierook aansteekt, verspreidt het zijn rook door de ruimte. Deze rook kan doordringen tot de ruimte en de energie in de ruimte beïnvloeden.

Er zijn verschillende manieren om energetische reiniging met wierook uit te voeren. Hier is een eenvoudige methode:

 1. Bereid de ruimte voor. Maak de ruimte schoon en opruim. Open de ramen en deuren om de lucht te ventileren.
 2. Kies de wierook. Kies een wierook die je mooi vindt en die een aangename geur heeft. Je kunt ook kiezen voor wierook die geschikt is voor het doel dat je wilt bereiken.
 3. Steek de wierook aan. Steek de wierook aan met een lucifer of een aansteker. Laat de wierook branden totdat er rook ontstaat.
 4. Beweeg de wierook door de ruimte. Beweeg de wierook in de richting van de klokwijzers door de kamers. Leg extra nadruk op de hoeken, de ramen en de deuren.
 5. Laat de wierook uitdoven. Laat de wierook uitdoven of blus hem met water.

Reiniging met bloemen

Energetische reiniging van een huis met bloemen is een effectieve manier om negatieve energie uit een huis te verwijderen en positieve energie aan te trekken. Bloemen hebben namelijk helende en symbolische eigenschappen. Stappen voor een energetische reiniging met bloemen:

Jasmijn is een bloem die symbool staat voor zuiverheid en heeft een grote geneeskrachtige waarde. Je kunt jasmijn gebruiken om het huis te reinigen door de gedroogde bloemblaadjes in een schaal te verbranden en de rook door alle kamers te laten gaan, te beginnen bij de kamer die het verst van de ingang verwijderd is en eindigend bij de voordeur.

Wierook van jasmijn of rozen is een andere manier om de kracht van bloemen te gebruiken om het huis te reinigen. Je kunt kiezen voor jasmijn of rozen wierook, die bloemen zijn die goede energieën, liefde en overvloed aantrekken. Steek de wierook in elke kamer aan en laat de geur in de atmosfeer doordringen.

Witte bloemen vertegenwoordigen zuiverheid, vrede en harmonie. Je kunt witte bloemen, zoals gardenia’s, lelies, madeliefjes of lelies, in de kamers van het huis plaatsen, vooral in de slaapkamer en de woonkamer.

Reinigen met zout

Zout kan worden gebruikt als een geleider en zuiveraar van energie, omdat het zeer gemakkelijk te gebruiken is bij het uitvoeren van deze reinigingen in de omgeving. Zout wordt verondersteld negatieve energieën te absorberen en positieve energieën te verspreiden. Het heeft ook een reinigende werking op de lucht en de atmosfeer.

Je hoeft alleen maar een beetje zeezout te nemen en het op verschillende plaatsen in het huis te plaatsen, vooral bij de ingangen en uitgangen, de hoeken en de badkamers. Laat het zout enkele dagen werken en verwijder het vervolgens door het in het vuur of in het water te gooien. Je kunt het proces elke keer herhalen dat je het gevoel hebt dat het huis een energetische vernieuwing nodig heeft.

Ga naar de inhoud