Van Alicante/Valencia naar Madrid vanaf 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein

Van Alicante/Valencia naar Madrid vanaf 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein
Beeld: Ouigo

Van Alicante/Valencia naar Madrid vanaf 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf de herfst 2022 moet het mogelijk zijn om met een speciale prijs vanaf 9 euro per traject met de hogesnelheidstrein van Valencia en Alicante naar Madrid en vice versa te reizen. Dat zal echter niet gebeuren met de Spaanse AVE hogesnelheidstrein maar met de Ouigo van de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français) die in mei 2021 al is begonnen met de succesvolle budget-route tussen Madrid en Barcelona.

Het zal het tweede traject worden in Spanje voor het Franse Ouigo dat sinds mei 2021 operationeel is in Spanje als alternatief aan de Spaanse hogesnelheidstrein AVE en hun budget variant AVLO. De precieze datum is nog niet vrijgegeven maar vanaf de herfst 2022 zal het mogelijk worden om met de Franse budget hogesnelheidstrein van Valencia of Alicante naar Madrid te reizen.

De Ouigo-trein zal niet alleen stoppen in Madrid, Alicante en Valencia maar ook in Albacete in Castilla-La Mancha. Treinkaartjes voor de 90 minuten durende rit zullen al in de verkoop gaan vanaf 9 euro en 5 euro voor kinderen tussen 4 en 13 jaar (beiden inclusief). Het systeem werkt een beetje hetzelfde als bij de budget vliegtuigmaatschappijen: wil je meer, dan betaal je meer. Wil je meer bagage mee kunnen nemen, grotere stoelen, wifi etc. dan moet je daarvoor extra bijbetalen of los of via Ouigo-Plus. Meer informatie is te vinden op de website van Ouigo.

Er moeten vijf dagelijkse verbindingen komen tussen Madrid en Valencia/Alicante waarvan drie naar en vanuit Valencia naar de Spaanse hoofdstad en twee naar en vanuit Alicante naar Madrid en vice versa natuurlijk. Tijden zijn nog niet bekend gemaakt.

Op 10 mei 2021 begonnen, na een vertraging vanwege de corona-pandemie, de eerste Ouigo-treinen te rijden op het traject Madrid-Zaragoza-Tarragona-Barcelona wat succesvol is gebleken want er zijn 1,4 miljoen reizigers vervoerd in negen maanden tijd.

Vanaf 21 februari zal het ook mogelijk zijn om met de budget hogesnelheidstrein AVLO van Madrid naar Valencia en vice versa te reizen met zes dagelijkse treinen. De AVLO is de Spaanse low cost variant van de duurdere maar veel bekendere AVE hogesnelheidstrein van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe.

Ga naar de inhoud