Het bloeiende perzikbomen feest ‘Floración de Cieza’ in Murcia

Het bloeiende perzikbomen feest ‘Floración de Cieza’ in Murcia
Beeld: via canva.com

Het bloeiende perzikbomen feest ‘Floración de Cieza’ in Murcia

Officieel vindt de ‘Floración de Cieza’ plaats tussen eind februari en eind maart, maar het mooie weer heeft ervoor gezorgd dat sommige perziken al aan het bloeien zijn waardoor op sommige plaatsen al roze bomen te zien zijn. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

ATTENTIE: voordat je er op uit trekt om het natuurspektakel te gaan bewonderen, moet je altijd de lokale informatiedienst of websites met informatie raadplegen en niet alleen afgaan op ons artikel. De data kunnen wijzigen en elk jaar anders zijn, de natuur is immers de natuur.

Zelfs de boeren in de Murcia regio zijn elk jaar weer verbaasd over de schoonheid van de bloeiende perziken boomgaarden. In principe vindt deze bloei plaats tussen eind februari en eind maart, maar omdat dit afhankelijk is van de natuur zijn er geen exacte data te melden.

Elke fruitboom speelt een rol in de natuurlijke kleurrijke wereld zoals de bloeiende amandelbomen, abrikozenbomen, kersenbomen, pruimen … en de hoofdpersoon in Murcia: de perzikboom. De perzikbloesem is onmiskenbaar, want deze heeft een roze tint met lila en soms rode kleuren die de bloesem onderscheidt van andere boombloemen.

Tussen eind februari en eind maart zijn er verschillende activiteiten in de omgeving van Cieza waaronder speciale routes waar de gidsen tekst en uitleg geven over de bloeiende perzikbomen en de mooiste plaatsen laten zien. Meer informatie over routes is HIER te lezen.

It's time for La Floración in the peach fields of Cieza - Cieza (Murcia, Spain) Floración panorámica de Cieza COLORES DE LA PRIMAVERA Melocotoneros de la Atalaya Últimos rayos de sol floración Cieza COLORES DE LA HUERTA DE CIEZA (Murcia) La Floración de Cieza en La Macetua Manto de flores Flores del melocotón.  Paseo de Cieza Floración en Cieza
Ga naar de inhoud