Los Alcázares in Murcia opent eerste hondenstrand aan de Mar Menor

Los Alcázares in Murcia opent eerste hondenstrand aan de Mar Menor
Beeld: Canva

Los Alcázares in Murcia opent eerste hondenstrand aan de Mar Menor

MURCIA – De Mar Menor in de provincie Murcia kwam het afgelopen jaar vooral negatief in het nieuws. Omwille van de grote vervuiling met meststoffen uit de omliggende dorpen stierven er vorige zomer duizenden vissen. Het dorp Los Alcázares opent nu een hondenstrand en brengt het meer voor het eerst sinds lang met een positieve noot in het nieuws.

De Mar Menor is een zoutwaterlagune in de autonome regio Murcia. Na een grote vervuiling en een oversterfte van de vispopulatie kwamen eind Augustus vorig jaar 70.000 mensen samen om het meer symbolisch te omarmen . Met de opening van een nieuw hondenstrand hoopt de gemeente Los Alcázares nog meer bezoekers van het meer te laten genieten, en de schijnwerpers te richten op het belang van het behoud van dit belangrijke ecosysteem.

De meeste honden die van een strand houden in de regio Murcia hebben er alvast een leuk adresje bij. Op het hondenstrand van Los Alcázares zijn zowel baasjes als trouwe viervoeters welkom voor een verfrissend bad. Het strand bevindt zich in het het gehucht Las Salinas, aan de rand van Los Alcázares. Het gemeentebestuur koos voor een zone die helemaal aan de rand van het dorp ligt om zo min mogelijk de gewone badgasten te storen.

Het strand in kwestie is 25 meter breed en 125 meter lang. Het is uitgerust met vuilnisbakken voor het achterlaten van uitwerpselen, en er komt zelfs een speciale douche waar je je hond kan afspoelen zodat hij of zij niet vol zand en zout terug in de wagen moet. Het gemeentebestuur van Los Alcázares hoopt met het nieuwe aanbod deze zomer het toerisme in de gemeente aan te zwengelen. Wie met zijn hond in de buurt is of zal zijn, vind hier  de precieze locatie van het strand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.