Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden

Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden
Beeld: Twitter

Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De 2 tot 2,5 meter lange grote blauwe haai die gedurende enkele dagen voor een zwemverbod en veel bekijks zorgde aan de Costa Blanca, is zaterdagmiddag dood teruggevonden. De haai werd levenloos aangetroffen op de rotsen tussen de Cala Mig en de Coveta Fumá in de kustplaats El Campello.

De schoonmaakdienst van El Campello heeft de haai inmiddels weggehaald maar heeft deze naar de Fundación Oceanogràfic gestuurd die de haai gaan onderzoeken. Men vreesde al sinds het zien van de haai in de zee bij Benidorm dat deze ‘tintorera’ ziek of gewond zou zijn want normaal gesproken komen haaien dicht bij het strand of de kust zoals deze ziek en gedesoriënteerd zijn.

De eerste keer dat deze 2 tot 2,5 meter lange grote blauwe haai gezien werd was voor het Poniente-strand in Benidorm. Daar werd het zwemmen in zee gedurende uren verboden totdat men met een beetje menselijke hulp van medewerkers van de Fundación Oceanogràfic de haai weer zeeinwaarts kon krijgen. Lees HIER meer.

Maar een dag later op vrijdag werd dezelfde haai weer gezien voor de kust van Cala Bol Nou in Villajoyosa waar ook het zwemmen gedurende uren werd verboden. De haai zwom toen zelf weer zeeinwaarts. Lees HIER meer.

Maar vrijdagmiddag rond 16.30 uur werd de haai nog heel even gezien bij El Campello waar de haai uiteindelijk zaterdag dood is teruggevonden op de rotsen tussen de Cala Mig en de Coveta Fumá.

Iedereen meent dat het in alle gevallen om dezelfde haai gaat maar de Fundación Oceanogràfic heeft gezegd dit nog niet met 100% zekerheid te kunnen bevestigen, al gaat men wel daar vanuit. AUtopsie moet verder uitwijzen wat er met de haai aan de hand was.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.