Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden

Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden
Beeld: Twitter

Costa Blanca haai die in Benidorm, El Campello en Villajoyosa gezien werd is dood teruggevonden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De 2 tot 2,5 meter lange grote blauwe haai die gedurende enkele dagen voor een zwemverbod en veel bekijks zorgde aan de Costa Blanca, is zaterdagmiddag dood teruggevonden. De haai werd levenloos aangetroffen op de rotsen tussen de Cala Mig en de Coveta Fumá in de kustplaats El Campello.

De schoonmaakdienst van El Campello heeft de haai inmiddels weggehaald maar heeft deze naar de Fundación Oceanogràfic gestuurd die de haai gaan onderzoeken. Men vreesde al sinds het zien van de haai in de zee bij Benidorm dat deze ‘tintorera’ ziek of gewond zou zijn want normaal gesproken komen haaien dicht bij het strand of de kust zoals deze ziek en gedesoriënteerd zijn.

De eerste keer dat deze 2 tot 2,5 meter lange grote blauwe haai gezien werd was voor het Poniente-strand in Benidorm. Daar werd het zwemmen in zee gedurende uren verboden totdat men met een beetje menselijke hulp van medewerkers van de Fundación Oceanogràfic de haai weer zeeinwaarts kon krijgen. Lees HIER meer.

Maar een dag later op vrijdag werd dezelfde haai weer gezien voor de kust van Cala Bol Nou in Villajoyosa waar ook het zwemmen gedurende uren werd verboden. De haai zwom toen zelf weer zeeinwaarts. Lees HIER meer.

Maar vrijdagmiddag rond 16.30 uur werd de haai nog heel even gezien bij El Campello waar de haai uiteindelijk zaterdag dood is teruggevonden op de rotsen tussen de Cala Mig en de Coveta Fumá.

Iedereen meent dat het in alle gevallen om dezelfde haai gaat maar de Fundación Oceanogràfic heeft gezegd dit nog niet met 100% zekerheid te kunnen bevestigen, al gaat men wel daar vanuit. AUtopsie moet verder uitwijzen wat er met de haai aan de hand was.

Ga naar de inhoud