Zevende dode noodweer Zuidoost Spanje is een Nederlander (2019)

Oeps ... foto ontbreekt!

Zevende dode noodweer Zuidoost Spanje is een Nederlander (2019)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het noodweer van de afgelopen dagen heeft een zevende leven geëist, dat van een Nederlander die sinds zondag gezocht werd. Na bijna drie dagen zoeken werd het lichaam van de Nederlander in San Fulgencio, dichtbij Dolores waar de man in het water was gevallen, gevonden tussen takken, riet en afval.

Afgelopen zondagmiddag rond 16 uur viel tijdens een wandeling met familieleden en vrienden een 66-jarige Nederlander in een greppel in de gemeente Dolores. Het snelstromende water zorgde ervoor dat men de man niet kon redden waarna de rivier de man stroomafwaarts voerde.

Meteen na de val van de Nederlander werd een zoekactie op touw gezet waarbij men o.a. gebruik maakte van agenten van de Guardia Civil, vrijwilligers van de Protección Civil (burgerwacht), een helikopter, speurhonden van het leger en duikers van de Guardia Civil.

Het bleek echter niet zo’n makkelijke zoekactie vanwege de snel stromende rivier en grote hoeveelheden puin die in de overstroomde gebieden drijft. Uiteindelijk werd er dinsdagmiddag rond 13.35 uur een lichaam gevonden door een persoon die op een quad reed. Hij zag eerst een hand uit een hoop takken en riet steken waarna hij een deel van het lichaam zag.

De man belde de politie die vroeg om een omschrijving die veel leek op die van de vermiste Nederlander. Het nieuws werd echter niet meteen bevestigd, dat gebeurde pas rond 15.30 uur dinsdagmiddag nadat de politie zeker wist dat het om de 66-jarige Nederlander ging. De man kon herkend worden aan het witte haar, een tatoeage en de kleding die het lichaam nog aan had.

De vondst van de man werd gedaan op zo’n 300 meter van de N-332 weg maar in een moeilijk begaanbaar gebied op zo’n 10 km van de plaats waar de man in het water was gevallen. Het waren duikers van de Guardia Civil die het lichaam van de Nederlander uit het water hebben gehaald en aan land hebben gebracht om de man daarna met een laken te bedekken totdat de politie arriveerde. Niet veel later hebben familieleden bevestigd dat het om de vermiste Nederlandse man ging. Er moet nog een autopsie worden uitgevoerd, iets dat standaard is in dit soort gevallen.

Zevende dode

De Nederlander is daarmee de zevende dode geworden van het noodweer in Zuidoost Spanje en de derde in de Comunidad Valenciana regio. Op donderdag overleden in Caudete (Albacete) twee broers die vast kwamen te zitten met hun auto. Op vrijdag werd het levenloze lichaam gevonden van een man die onder een ondergelopen viaduct in Nijar (Almería) vast zat en verdronk in zijn voertuig.

Op vrijdag overleed ook een man in Baza (Granada) toen deze een wild stromende rivier probeerde over te steken. In Orihuela (Alicante) overleed een 41-jarige motorrijder en op zaterdag werd het levenloze lichaam van een 58-jarige man in Redován (Alicante) gevonden.

Belg

Er was in diverse kranten en op internet enige verwarring over een man van Belgische nationaliteit en de nu overleden Nederlander. De Belg in kwestie werd door een buurman gezien toen hij met zijn quad een rivier wilde oversteken waarna de man verdween en door het water werd meegevoerd. De Belg werd als vermist opgegeven maar werd later levend en wel teruggevonden.

De Belg die het overleefd heeft werd verward met de Nederlander die in de rivier was gevallen en dus het kolkende water niet heeft overleefd.

Ga naar de inhoud