Spaanse verkeersdienst DGT biedt fietscursus aan

Spaanse verkeersdienst DGT biedt fietscursus aan
Beeld: Freepik

Spaanse verkeersdienst DGT biedt fietscursus aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er wordt in Spanje steeds meer gefietst en het aantal gekochte fietsen is sinds de aanvang van de corona-crisis enorm gestegen. Maar meer fietsen betekent ook dat het drukker wordt, dat er meer ongelukken plaatsvinden en dat er meer mensen op de fiets stappen terwijl ze niet zo goed kunnen fietsen en ook niet op de hoogte zijn van de verkeersregels voor fietsers.

Daarom is de Spaanse verkeersdienst Dirección General de Tráfico (DGT) op vrijdag met een online fietscursus begonnen. Je leest het goed, het gaat niet om een fietscursus in de praktijk maar wel om een theoretische fietscursus via het online platform of online klaslokaal Aula Abierta van de DGT.

Het gaat in feite om een serie fietscursussen voor fietsers om de veiligheid te verbeteren en om nogmaals uit te leggen of het geheugen op te frissen voor wat betreft de huidige verkeersregels voor fietsers.

Volgens de jaarcijfers van de DGT voor wat betreft de dodelijke verkeersongevallen is gebleken dat er in 2020 in totaal 36 fietsers om het leven zijn gekomen in Spanje. Dat is 4 minder dan in 2019 maar dat komt met name door het vreemde corona-jaar waarin over het algemeen al 231 minder doden waren te betreuren in het verkeer. 

Aangezien je moet inloggen om mee te kunnen doen met de fietscursus van de DGT en wij dat op het moment van schrijven niet hebben gedaan, weten we niet precies wat er in de fietscursus te leren is (overigens kon men zich tot 10 janurai inschrijven dus we waren te laat).

Het is wel bekend dat de deelnemers niet alleen informatie krijgen die met de eigen veiligheid te maken hebben en met de huidige verkeersregels voor fietsers maar ook technisch aspecten voor o.a. het onderhoud van de fiets. 

Waarschijnlijk wordt in de cursus ook extra informatie gegeven over de bekeuringen die er zijn voor die fietsers die zich niet aan de verkeersregels houden in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.