Gratis mondmaskers in Valencia regio voor bepaalde personen

Gratis mondmaskers in Valencia regio voor bepaalde personen
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De regioregering van de Comunidad Valenciana gaat 3,6 miljoen mondmaskers gratis weggeven aan personen van 65 jaar en ouder en personen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Deze personen kunnen in de hele Valencia regio, dus in de provincies Castellón, Valencia en Alicante per persoon drie gratis mondmaskers krijgen bij de apotheken op vertoning van de regionale gezondheidskaart.

Inwoners van de autonome regio Valencia kunnen binnenkort naar een van de honderden apotheken gaan om gratis mondmaskers op te halen. Wanneer dit precies mogelijk zal zijn is echter nog niet bekend gemaakt. 

Daar zitten natuurlijk wel enkele vereisten aan vast zoals dat de persoon in het bezit moet zijn van de regionale gezondheidskaart, ofwel ‘Tarjeta Sanitaria (SIP)’.

Alleen de volgende personen kunnen de gratis mondmaskers krijgen:

  • Mensen die 65 jaar en ouder zijn
  • Mensen met een significante chronische ziekte in meerdere orgaansystemen
  • Mensen met een chronische dominante ziekte in die drie of meer orgaansystemen
  • Mensen met hoge gezondheidsbehoeften

De regionale regering van de Valencia regio heeft inmiddels tien vliegtuigen ontvangen die vol zaten met medisch materiaal afkomstig uit China. Dat is mogelijk omdat een bekende Chinese zakenman geholpen heeft bij de bemiddeling tussen Chinese bedrijven en de regionale regering van Valencia.

Er zijn inmiddels meer dan 12 miljoen maskers aangekomen in de Valencia regio en een deel daarvan zal dus gratis worden weggeven terwijl een ander deel in de apotheek tegen redelijke prijzen te koop zal zijn.

De Valencia regio volgt daarmee de lijn van de Catalaanse regioregering die al eerder aankondigde per persoon die een regionale gezondheidskaart heeft één gratis mondmasker weg te geven. Dat zou reeds deze week moeten gebeuren maar dit werd uitgesteld tot 20 april omdat er nog niet genoeg mondmaskers zijn.

De Spaanse regering is begin deze week ook begonnen met het gratis weggeven van mondmaskers aan personen die met het openbaar vervoer naar de werkplek moesten reizen. Ook personen die in de auto naar het werk reden kregen op veel plaatsen gratis mondmaskers overhandigd.

Het dragen van een mondmasker is in Spanje niet verplicht, tenzij je het coronavirus hebt of de symptomen daarvan (dan moet je eigenlijk al thuis blijven). Het dragen van ‘mascarillas’ wordt echter wel ten strengste aangeraden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.