Spanje verlengt reisrestricties en inreisverbod voor niet EU-landen

123rf
Beeld: 123rf

Spanje verlengt reisrestricties en inreisverbod voor niet EU-landen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de reisrestricties voor reizigers van buiten de EU verlengd tot het einde van september. Het gaat om een nieuwe verlenging van het besluit dat op 17 juli reeds inging en daarvoor ook al begin juli van kracht werd. Het gaat in dit geval dus om reizigers die uit landen komen buiten de Europese Unie en schengenlanden waarbij gesproken wordt over de buitengrenzen.

Alle niet-noodzakelijke reizen uit landen die niet bij de Europese Unie (EU) of bij de Schengenlanden, Andorra, Monaco, Vaticaanstad en San Marino horen naar Spanje zijn niet toegestaan. 

LET OP: voor de duidelijkheid, dit heeft dus geen betrekking op reizigers uit Nederland en België (want die horen bij de Europese Unie en Schengenlanden). Belgen en Nederlanders zijn voor de Spaanse autoriteiten nog steeds welkom in Spanje en kunnen zonder problemen en verdere maatregelen (zoals bv. quarantine of verplichte PCR-test) naar Spanje reizen en daar verblijven. De Nederlandse en Belgische autoriteiten hebben echter wel oranje (NL) en rode (BE) reisadviezen voor Spanje. Meer informatie KLIK HIER.

Houders van een langetermijnvisum afgegeven door een Schengenland of geassocieerde staat die naar Spanje reizen, gezondheidswerkers, medische onderzoekers en bejaardenzorg, transport personeel, diplomaten, studenten of mensen die om erkende dwingende gezinsredenen reizen zijn uitgezonderd van het reisverbod.

Reizigers afkomstig uit Marokko, Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China worden ook niet getroffen door deze reisbeperkingen. De grensovergangen in Ceuta en Melilla blijven voorlopig nog gesloten.

De gezondheidscontroles bij de vliegvelden voor de reizigers uit niet-EU-landen zijn hetzelfde als die voor de EU- en Schengenlanden reizigers, zoals HIER omschreven.

Ga naar de inhoud