Ideale kerstgeschenk Mercadona in enkele weken alweer uitverkocht (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

Ideale kerstgeschenk Mercadona in enkele weken alweer uitverkocht (2018)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Er gaat geen week voorbij of de Mercadona supermarktketen komt in het nieuws in Spanje. Of het nu gaat over de salarissen die met 15% zijn gestegen, de opening van nieuwe supermarkten of het aanbieden van nieuwe artikelen, Mercadona is altijd wel ergens mee in het nieuws. Dit keer gaat het echter om het ideale kerstgeschenk dat na enkele weken alweer uitverkocht is: Tu tratamiento de belleza.

Het draait in dit geval echter om een speciaal pakket genaamd “Lote facial mujer Sisbela regenerador y reafirmante” ofwel een speciale doos met daarin de Sisbela anti verouderingscrème (crema facial antiedad revitalizante y regeneradora) van 50 ml, een crème voor de oogcontouren (contorno de ojos) van 20 ml en een stick die rimpels verminderd en de huid versterkt (sérum potenciador) van 10 ml.

LEESTIP: Mercadona komt met nieuwe low cost cosmetica producten voor de ogen, hals en decolleté

Het speciale van deze “tu tratamiento de belleza” doos is dat er drie producten in zitten en dat voor maar 7 euro. De gezichtscrème (crema facial) heeft normaal een verkoopprijs van 5 euro en de oogcontourcrème (contorno de ojos) een verkoopprijs van 4,50 euro. De speciale stick die rimpels verminderd (sérum potenciador) is los (nog) niet te koop in de Mercadona.

Uitverkocht

De bedenker van deze beauty artikelen is Alain Cosmetics die onder de naam Star Healthcare in Granada de crèmes voor de Mercadona produceert. Van deze speciale doos werden er 250.000 gemaakt maar dat bleek niet genoeg te zijn.

Helaas heeft de producent geen tijd meer om meer dozen te maken waardoor het praktisch niet meer mogelijk is om nog een “Lote facial mujer Sisbela regenerador y reafirmante” als kerstgeschenk te kopen. Men denkt er wel over na om bijvoorbeeld voor Valentijnsdag of Moederdag opnieuw deze speciale edities te produceren.

Sisbela

De Sisbela anti verouderingscrème van de Mercadona werd in de zomer van 2017 op de markt gebracht en is uitgegroeid tot een succesvol cosmeticaproduct. De reden daarvoor is omdat de verkoopprijs bij de Mercadona slechts 5 euro is per pot terwijl precies dezelfde crème bij parfumerieën in Spanje een verkoopprijs heeft van 60 euro.

Na het succes van de Sisbela anti verouderingscrème lanceerde Mercadona begin 2018 ook de Sisbela crème voor oogcontouren met een verkoopprijs van 4,50 euro en de Sisbela hals en decolleté crème voor 5 euro.

Gedurende de zomer van 2018 kwamen daar ook twee speciale zonnebrand crèmes van Sisbela bij die elk voor 5 euro verkocht worden. Begin 2019 wordt de speciale “potenciador” stick van Sisbela, die ook in de speciale doos zit, op de markt gebracht.

Ondertussen verkoopt Mercadona op jaarbasis 1,5 miljoen Sisbela crèmes en kan deze nieuwe cosmetica lijn dus als een succes gezien worden.

LEESTIP: Mercadona viert feestje met de olijfolie bodycrème van Deliplus die tien jaar oud is geworden

Olijfolie crème

Het succesproduct bij de Mercadona is en blijft echter de “crema de aceite de oliva” die in 2017 tien jaar bestond en waar maandelijks meer dan 1,5 miljoen potten van verkocht worden. Deze olijfolie bodycrème van het eigen merk Deliplus wordt het meeste verkocht als een “pack divisible” met een prijs van slechts 2 euro, dus 1 euro per pot!

Deze bodycrème is niet alleen erg populair bij de Spanjaarden maar ook een geliefd product bij de buitenlanders die soms koffers vol met potten meenemen naar hun eigen land.

Ga naar de inhoud