Search
menu
Search

Vastgoedontwikkelaar Aedas Homes verkoopt meer woningen aan buitenlanders in Spanje

Vastgoedontwikkelaar Aedas Homes verkoopt meer woningen aan buitenlanders in Spanje
Beeld: via canva.com

Vastgoedontwikkelaar Aedas Homes verkoopt meer woningen aan buitenlanders in Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spaanse vastgoedontwikkelaar Aedas Homes heeft in 2022 bijna 600 woningen verkocht aan buitenlandse klanten, wat bijna een derde van hun totale verkoop in dat jaar vertegenwoordigt, voor een totaalbedrag van 265 miljoen euro; dat betekent een gemiddelde prijs per huis van bijna 500.000 euro.

De vastgoedontwikkelaar positioneert zichzelf als “de grote ‘exporteur’ van woningen uit Spanje”, een land dat in 2022 een nieuw record in de export van goederen en diensten vestigde met een totaalbedrag van bijna 400 miljard euro. Deze balans omvat geen transacties van woningen aan buitenlanders, omdat het gaat om een bezit dat in het land blijft, maar wel bijdraagt aan het aandrijven van een van de nationale economische economie via de vastgoedsector.

“Spanje is een land dat alles te bieden heeft: een aangenaam klimaat, stranden, eilanden, golfbanen, een breed en gevarieerd aanbod aan vrijetijdsbesteding, gastronomie, uitstekende communicatie, veiligheid en uitzonderlijke gezondheidszorg. Daarbovenop komt een aantrekkelijk aanbod van nieuwbouwwoningen. We hebben het over een kwaliteit van leven die onvergelijkbaar is met andere delen van de wereld,” zegt de CEO van Aedas Homes.

“Daarom is de Spaanse residentiële markt momenteel een van de meest gewilde wereldwijd, zo niet de meest gewilde. Spanje is een levensbestemming en het land moet voldoen aan deze sterke buitenlandse vraag naar woonruimte”. Het gaat om onroerend goed verspreid over het hele land, maar vooral gelegen aan de Costa del Sol, in Levante in de Valencia regio en Murcia en op de Balearen.

De ontwikkelaar heeft huizen verkocht aan klanten uit meer dan vijftig landen, met Nederlandse kopers op kop met 14,4% van het aandeel, gevolgd door Duitsers met 10,3%, Polen met 10%, Belgen met 6%, Zweden met 5,3% en Britten met 4,8%, vanaf 300.000 euro per huis tot meer dan een miljoen euro voor de exclusiefste eigendommen.

Ga naar de inhoud