Oud-koning Juan Carlos bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten

Europa Press
Beeld: Europa Press

Oud-koning Juan Carlos bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het mysterie van de tijdelijke verblijfplaats van oud-koning Juan Carlos is opgelost. Op 3 augustus verliet de vader van de huidige koning Felipe VI Spanje, iets dat bekend werd gemaakt door middel van een officiële mededeling op de website van het Spaanse Koningshuis. Sindsdien werd er gespeculeerd over waar Juan Carlos naartoe was gereisd of zoals sommige politici het noemen ‘gevlucht’.

Sinds dat oud-koning Juan Carlos besloot in een vliegtuig te stappen en voor onbepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen werd er in de Spaanse pers gespeculeerd over de verblijfplaats van de koning. 

De speculatie werd mede in stand gehouden door het Spaanse Koningshuis en de Spaanse koning Felipe VI maar ook door politici waaronder de premier van Spanje Pedro Sánchez door keer op keer geen antwoord te geven op de vraag waar Juan Carlos naartoe was gereisd.

In de pers werd gespeculeerd dat Juan Carlos in de Dominicaanse Republiek was waar hij in het luxe resort Casa de Campo zou verblijven, eigendom van goede vrienden van Juan Carlos. In dat resort is de voormalige koning vaker geweest en is zelfs een straat naar hem vernoemd.

Andere kranten schrijven echter dat Juan Carlos helemaal niet zo ver weg is en in buurland Portugal verbleef waar hij in een woning van de familie Brito e Cunha-Espirito Santo zou verblijven waarbij de exacte plaats niet bekend is want deze familie heeft meerdere luxe eigendommen.

Na ongeveer 5 dagen verscheen plots een gelekte foto van Juan Carlos die een vliegtuig verliet. DIe foto was volgens de pers gemaakt op het vliegveld van Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Maar uiteindelijk heeft de oud-koning Juan Carlos na 14 dagen onzekerheid via de officiële pers afdeling van het Spaanse Koningshuis bevestigd dat hij in de Verenigde Arabische Emiraten is waar hij na zijn vertrek uit Spanje op 3 augustus naartoe is gevlogen.

Ga naar de inhoud