Oud-koning Juan Carlos bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten

Europa Press
Beeld: Europa Press

Oud-koning Juan Carlos bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het mysterie van de tijdelijke verblijfplaats van oud-koning Juan Carlos is opgelost. Op 3 augustus verliet de vader van de huidige koning Felipe VI Spanje, iets dat bekend werd gemaakt door middel van een officiële mededeling op de website van het Spaanse Koningshuis. Sindsdien werd er gespeculeerd over waar Juan Carlos naartoe was gereisd of zoals sommige politici het noemen ‘gevlucht’.

Sinds dat oud-koning Juan Carlos besloot in een vliegtuig te stappen en voor onbepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen werd er in de Spaanse pers gespeculeerd over de verblijfplaats van de koning. 

De speculatie werd mede in stand gehouden door het Spaanse Koningshuis en de Spaanse koning Felipe VI maar ook door politici waaronder de premier van Spanje Pedro Sánchez door keer op keer geen antwoord te geven op de vraag waar Juan Carlos naartoe was gereisd.

In de pers werd gespeculeerd dat Juan Carlos in de Dominicaanse Republiek was waar hij in het luxe resort Casa de Campo zou verblijven, eigendom van goede vrienden van Juan Carlos. In dat resort is de voormalige koning vaker geweest en is zelfs een straat naar hem vernoemd.

Andere kranten schrijven echter dat Juan Carlos helemaal niet zo ver weg is en in buurland Portugal verbleef waar hij in een woning van de familie Brito e Cunha-Espirito Santo zou verblijven waarbij de exacte plaats niet bekend is want deze familie heeft meerdere luxe eigendommen.

Na ongeveer 5 dagen verscheen plots een gelekte foto van Juan Carlos die een vliegtuig verliet. DIe foto was volgens de pers gemaakt op het vliegveld van Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Maar uiteindelijk heeft de oud-koning Juan Carlos na 14 dagen onzekerheid via de officiële pers afdeling van het Spaanse Koningshuis bevestigd dat hij in de Verenigde Arabische Emiraten is waar hij na zijn vertrek uit Spanje op 3 augustus naartoe is gevlogen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.