Wat wordt in Spanje het woord van het jaar 2020

Wat wordt in Spanje het woord van het jaar 2020
Beeld: Freepik

Wat wordt in Spanje het woord van het jaar 2020

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar wordt ook in Spanje het woord van het jaar gekozen door de Agencia Efe en de Fundéu BBVA. Wat dit woord voor Spanje gaat worden is nu nog niet bekend en er is met de pandemie genoeg keuze aan nieuwe en bestaande woorden waar zelfs de Spanjaarden nog nooit van hadden gehoord. In Nederland en België heeft men wel al de woorden van het jaar 2020 bekend gemaakt.

Eind december wordt door het Fundéu BBVA en Agencia Efe elk jaar het woord van het jaar bekend gemaakt en aan kandidaten zijn er dit corona-jaar 2020 genoeg. Wat dacht je van Covid, contagiar, corona, rebrote, confinamiento, mascarilla, cuarentena, vacuna, crisis, distanciamiento social, restricciones etc.

Binnenkort weten we wat het woord van het jaar 2020 zal zijn maar voor nu moeten we nog even wachten en kun je al nadenken wat voor jou het woord van het jaar is (in het Spaans dan). In 2019 werd voor het eerst geen echt woord gekozen maar een teken, dat van de ‘emoji’. 

LEESTIP: Veelvoorkomende Spaanse corona-crisis woorden

In het Verenigd Koninkrijk heeft men dit jaar voor het woord ‘lockdown’ gekozen wat veel te horen was natuurlijk. Dat woord wordt ook in Nederland en België veel gebruikt natuurlijk maar het is en blijft een Engels woord. 

Daarom heeft de Van Dale in Nederland gekozen voor het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ als woord van het jaar 2020. Voor België werd door Van Dale het woord ‘knuffelcontact’ als woord van het jaar gekozen.  

Ga naar de inhoud