Ook Lidl en Aldi zoeken zomerpersoneel in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Ook Lidl en Aldi zoeken zomerpersoneel in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Enkele maanden geleden werd al bekend dat de populairste supermarktketen van Spanje Mercadona zo’n 9.000 personeelsleden voor deze zomer heeft aangenomen. Ook andere populaire supermarkten zoals de Duitse ketens Lidl en Aldi zoeken extra personeel voor de zomermaanden in Spanje.

Terwijl de Mercadona 9.000 personeelsleden aanneemt of reeds heeft aangenomen voor de komende zomermaanden, volgen andere supermarkten met het aanbod van het zomerseizoen werk. In dit geval hebben we het dan over de Lidl en Aldi supermarkten die met name in de toeristische gebieden in Spanje extra personeel zoeken.

Lidl

Terwijl de Lidl in 2018 nog 1.700 personeelsleden zocht in Spanje voor de zomermaanden, is dat dit jaar iets gedaald naar 1.500 tijdelijke zomerjobs in Spanje.

Lidl heeft in Spanje bijna 600 winkels en dat aantal groeit elk jaar omdat de formule van ‘smart discount’ aanslaat in Spanje. Voor de zomerperiode biedt deze Duitse keten contracten aan tussen de 3 en 6 maanden. Het merendeel van het werk wordt aangeboden in toeristische regio’s zoals Catalonië, Balearen, Valencia regio, Murcia en Andalusië.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje[/su_note]

Aldi

Net zoals de Mercadona en de Duitse collega zoekt ook de Aldi in Spanje seizoensarbeiders voor de zomermaanden. Weliswaar gaat het niet om zo’n grote aantallen maar er wordt nog steeds naar 228 mensen gezocht.

Van dat aantal zullen 191 werknemers gaan werken in de winkels in met name Catalonië en op de Balearen. 37 van hen zullen echter een baan vinden in de distributiecentra van de Aldi in Spanje.

De Aldi heeft recent alweer de 300e winkel geopend in Spanje en net zoals de collega Lidl is de Aldi steeds populairder aan het worden bij de Spaanse consumenten.

Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Alcampo of Eroski zoeken extra personeel voor de zomermaanden. Op deze manier heeft men niet alleen meer mankracht maar ook vervanging voor het vaste personeel dat met vakantie gaat.

Ga naar de inhoud