Het gevaar van de grote opblaasbare “flotadores” in Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Het gevaar van de grote opblaasbare “flotadores” in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je ziet ze dit jaar meer dan ooit tevoren, de enorm grote en fantasierijke opblaasbare luchtbedden. Je hebt ze in alle soorten en maten en uiteraard in allerlei figuren zoals de eenhoorns, flamingo’s, pizzapunten, Disney figuren, de Millennium Falcon uit Star Wars, stieren, vleugels en walvissen of haaien. De strandwachters in Spanje waarschuwen echter voor het gevaar van deze opblaasbare “flotadores” en niet geheel onterecht.

De eerste problemen met de opblaasbare drijvers begonnen in juli dit jaar toen een 4-jarig meisje voor de kust van Tarragona (Ebro Delta) zeeinwaarts werd geduwd zonder dat de ouders daar erg in hadden. Dit meisje kon gelukkig door de kustwacht gered worden.

Een vierjarige jongen in Cádiz had echter niet dat geluk en verdronk omdat men hem niet op tijd kon redden. De jongen werd in een rode opblaasbare boot zeeinwaarts geduwd terwijl opnieuw de ouders daar geen erg in hadden.

Gevaarlijk

De strandwachten (socoristas) waarschuwen voor het gevaar van deze “flotadores” die in alle kleuren, maten en vormen te vinden zijn in Spanje. De luchtbedden slaan erg makkelijk om als er een beetje stroming in zee is of wind en golven zijn wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

De strandwachten maken zich vooral zorgen om de XXL formaten waar meerdere personen op passen. Hoe meer personen hoe moeilijker het eventueel is om alle aanwezigen te redden indien nodig.

Gele vlag

Op veel stranden in Spanje is het verboden om als de gele vlag is gehesen met de luchtbedden de zee op te gaan. Een gele vlag houdt namelijk in dat er weliswaar gezwommen mag worden in zee maar dat men moet oppassen omdat er gevaarlijke stromingen kunnen zijn. Drijvende voorwerpen zijn dan verboden.

Waterfiets

De strandwachten maken zich ook zorgen om de waterfietsen (hidropedales) die ook steeds meer gehuurd worden. Ook deze kunnen makkelijk omslaan als er stromingen zijn of te hoge golven. Daarnaast kunnen de waterfietsen gevaarlijke momenten opleveren als de gebruikers daarvan zich niet houden aan de regels en zich bevinden op een plaats waar ook zwemmers zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.