Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis

Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis
Beeld: Adobe Stock

Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In navolging van andere jaren heeft de Spaanse hoofdstad Madrid dit jaar weer maatregelen genomen om de enorme drukte die verwacht wordt rond de kerstperiode te regulieren en in goede en corona-veilige banen te laten lopen. In Spanje geldt nog steeds een mondkapjesplicht als de anderhalve meter, die ook verplicht is, niet gehandhaafd kan worden. En dat zal onmogelijk zijn in de drukke winkelstraten deze kerst.

Daarom zullen de drukste winkelstraten in het centrum van de stad weer te maken krijgen met eenrichtings-voetgangersverkeer. Het gaat onder andere om de populaire Calle del Carmen en Calle Preciados en diverse andere straten rondom de Puerta del Sol eenrichting te maken. 

Het klinkt ongeloofwaardig maar het is echt nodig. De populaire winkelstraten in het centrum van Madrid zijn rond de Kerstdagen zo overvol dat men het voetgangersverkeer moet gaan organiseren om problemen te voorkomen. Dat deed de gemeente al tijdens de Kerstperiode 2017, 2018, 2019 en in 2020 door diverse straten eenrichting te maken wat dus inhoudt dat men als voetganger slechts een kant op mag lopen.

Politieagenten moeten het wandelverkeer de goede kant op te sturen terwijl er ook stoplichten zijn die aangeven wanneer er naar een kant gelopen moet worden. Het gaat ook dit jaar weer om de winkelstraten Carmen, Preciados, Carretas, Esparteros en Correos. Ook de metrostations bij de Puerta del Sol zullen alleen beschikbaar zijn voor mensen die uit de metro komen maar niet voor degene die de metro willen nemen vanaf dat punt.

De agenten zullen ook controleren dat iedereen die de drukke winkelstraten in gaat een mondkapje draagt want het zal wederom zo druk zijn dat de anderhalve meter afstand niet mogelijk is. Het mondkapje is altijd al verplicht geweest in winkels dus dat is geen probleem. Als het te druk wordt dan mogen agenten de straten tijdelijk afsluiten en geen nieuwe voetgangers meer toelaten.

Ga naar de inhoud