Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis

Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis
Beeld: Adobe Stock

Madrid heeft weer eenrichtings voetgangersverkeer met Kerstmis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In navolging van andere jaren heeft de Spaanse hoofdstad Madrid dit jaar weer maatregelen genomen om de enorme drukte die verwacht wordt rond de kerstperiode te regulieren en in goede en corona-veilige banen te laten lopen. In Spanje geldt nog steeds een mondkapjesplicht als de anderhalve meter, die ook verplicht is, niet gehandhaafd kan worden. En dat zal onmogelijk zijn in de drukke winkelstraten deze kerst.

Daarom zullen de drukste winkelstraten in het centrum van de stad weer te maken krijgen met eenrichtings-voetgangersverkeer. Het gaat onder andere om de populaire Calle del Carmen en Calle Preciados en diverse andere straten rondom de Puerta del Sol eenrichting te maken. 

Het klinkt ongeloofwaardig maar het is echt nodig. De populaire winkelstraten in het centrum van Madrid zijn rond de Kerstdagen zo overvol dat men het voetgangersverkeer moet gaan organiseren om problemen te voorkomen. Dat deed de gemeente al tijdens de Kerstperiode 2017, 2018, 2019 en in 2020 door diverse straten eenrichting te maken wat dus inhoudt dat men als voetganger slechts een kant op mag lopen.

Politieagenten moeten het wandelverkeer de goede kant op te sturen terwijl er ook stoplichten zijn die aangeven wanneer er naar een kant gelopen moet worden. Het gaat ook dit jaar weer om de winkelstraten Carmen, Preciados, Carretas, Esparteros en Correos. Ook de metrostations bij de Puerta del Sol zullen alleen beschikbaar zijn voor mensen die uit de metro komen maar niet voor degene die de metro willen nemen vanaf dat punt.

De agenten zullen ook controleren dat iedereen die de drukke winkelstraten in gaat een mondkapje draagt want het zal wederom zo druk zijn dat de anderhalve meter afstand niet mogelijk is. Het mondkapje is altijd al verplicht geweest in winkels dus dat is geen probleem. Als het te druk wordt dan mogen agenten de straten tijdelijk afsluiten en geen nieuwe voetgangers meer toelaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.