Spaanse staatshotels Paradores sluiten goed jaar af

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse staatshotels Paradores sluiten goed jaar af

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse staatshotels keten Paradores heeft een deel van de jaarcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat de luxe hotelketen 14 miljoen euro winst heeft gemaakt. De omzet is dit jaar gestegen naar 257 miljoen euro wat meer is dan in 2017. De bezetting, omzet en winst zitten weer in de lift bij de Paradores die met name tijdens de crisisjaren moeilijke tijden hebben gehad.

De Paradores zijn steeds populairder aan het worden, niet alleen bij de Spanjaarden maar ook bij een groeiend aantal buitenlanders die op zoek zijn naar een ander soort toerisme dan een Spaanse “costa” vakantie. De gasten kunnen kiezen uit meer dan 100 hotels die allen gelegen zijn of in kloosters, kastelen, paleizen, andere monumentale panden en/of op bijzonder plaatsen.

In oktober van dit jaar vierden de Paradores hun 90-jarig bestaan nadat op 9 oktober 1928 de Parador de Gredos tussen Madrid en de grens met Portugal als eerste door de toenmalige Koning Alfonso XII werd geopend.

Paradores heeft op dit moment nog niet bekend gemaakt hoeveel gasten ze dit jaar hebben ontvangen in de ruim 100 luxe staatshotels.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 10 beste Paradores hotels in Spanje[/su_note]

Informatie

Mocht je meer informatie willen over de ruim 100 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website [su_highlight background=”#cde2e5″]paradoresreizen.com[/su_highlight] waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg.

Ga naar de inhoud