Semana Santa vakantieweek afgesloten met 26 verkeersdoden in Spanje

Semana Santa vakantieweek afgesloten met 26 verkeersdoden in Spanje
Beeld: Canva

Semana Santa vakantieweek afgesloten met 26 verkeersdoden in Spanje

MADRID – De ‘big data’ van de Spaanse verkeersdienst DGT had 36 verkeersdoden tussen 8 en 18 april voorspeld maar gelukkig is het echte aantal overledenen daaronder gebleven. De afgelopen Semana Santa Paasvakantie-week is geëindigd met 26 doden in het Spaanse verkeer. Dat is het laagste aantal dodelijke verkeersslachtoffers sinds de Semana Santa in 2019 toen dat er nog 27 waren. Tot nu toe dit jaar zijn echter alweer 300 verkeersdeelnemers om het leven gekomen, een stijging ten opzichte van 2021 en 2019.

Tussen 8 en 18 april 2022 zijn tijdens de drukke Semana Santa Paasvakantie-week 26 verkeersdeelnemers om het leven gekomen in Spanje. Dat is 1 minder dan in 2019 toen de 27 verkeersdoden het laagste aantal ooit was tijdens deze speciale week. Bij de DGT had men nog voorspeld dat er dit jaar 36 mensen om het leven zouden komen maar de Big Data heeft zich gelukkig vergist.

Tot nu toe zijn dit jaar tussen 1 januari en 19 april alweer 300 personen om het leven gekomen op de Spaanse wegen. Dat is rond deze tijd van het jaar meer dan in 2021 toen dat er nog 232 waren en 2019 toen er 298 verkeersdoden waren op 19 april. de meeste dodelijke ongevallen vonden plaats op de secundaire wegen (201) in plaats van de auto- en snelwegen (99). De 300 verkeersdoden zijn onder te verdelen in o.a. 155 automobilisten of bijrijders; 103 kwetsbare weggebruikers, 51 motorrijders, 36 voetgangers, 12 fietsers en 3 vrachtwagenchauffeurs.

Dit jaar verwachtte de DGT tijdens de Semana Santa 14,6 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen, 2,1% minder dan in 2019. De DGT had de Paasweek verkeersdrukte in twee delen opgesplitst. Deel een begon op vrijdag 8 april om 15.00 uur en eindigde op zondag 10 april middernacht en deel twee begon op woensdag 13 april en eindigde op maandag 18 april middernacht.

Gedurende de Semana Santa in 2021 overleden 32 personen in 30 dodelijke ongevallen, ondanks minder verkeer toch 5 meer dan in 2019. De Semana Santa 2022 is geëindigd met het laagste aantal dodelijke verkeersslachtoffers ooit tijdens deze drukke week met 26 doden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.