Wat zijn na de laatste prijsstijgingen in Spanje de goedkoopste supermarkten?

Wat zijn na de laatste prijsstijgingen in Spanje de goedkoopste supermarkten?
Beeld: Canva

Wat zijn na de laatste prijsstijgingen in Spanje de goedkoopste supermarkten?

MADRID – In december 2021 waren de consumentengoederen en -diensten 6,5% duurder dan een jaar eerder terwijl deze inflatie of consumentenprijsindex in november 2021 nog 5,5% was. Over het hele afgelopen gezien stegen de prijzen voor consumentengoederen en -diensten gemiddeld met 3,1% waardoor het doen van boodschappen in Spanje duurder is geworden. Daarom is het verstandig om naar de goedkoopste supermarkten van Spanje te gaan voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen maar welke zijn dat dan?

De prijzen voor verse voedingsmiddelen stegen in december vorig jaar met 1,3% terwijl dat over het hele jaar door gemiddeld 5% was in 2021. Behalve fruit zijn de rest van de producten buitengewoon in prijs gestegen, vooral schapenvlees (7,5%), vis (7%), peulvruchten en groenten (4,4%), schaaldieren (3,3%), pluimveevlees (2%) en rundvlees (1,9%). 

55% van alle voedingsmiddelen in de supermarkten is duurder geworden in 2021 en het kiezen van de juiste supermarkt kan op jaarbasis al snel 1.073 euro schelen, aldus de onderzoeksgegevens van de Vereniging van Consumenten van Spanje OCU. Aangezien de inwoners van Spanje gemiddeld jaarlijks 5.490 euro besteden aan boodschappen kan er dus flink bezuinigd worden door naar de juiste winkel te gaan.

Dus wat zijn volgens de OCU de goedkoopste supermarkten van Spanje? Algemeen gezien kan de Alcampo als goedkoopste supermarktketen van Spanje gezien worden gevolgd door de Consum en Mercadona en daarna de Lidl en ALDI gevolgd door de Carrefour. In het rijtje van duurste supermarkten staat de Suma bovenaan gevolgd door Amazon (online), Supercor, Carrefour Express, Unide, Covirán, El Corte Inglés en Eroski City.

Landelijk gezien is de Alcampo het goedkoopste maar lokaal of regionaal gezien is de supermarktketen Dani in Andalusië het goedkoopst. Daarna volgen de supermarktketens Más Ahorro, Tifer, Cash Fresh, Alcampo en Supeco. Bij de duurste supermarkten staat de keten Sánchez Romero bovenaan gevolgd door Sorli Discau, Supermercados Plaza, Suma, Amazon (online), Altoaragón en Jespac.

De goedkoopste steden om boodschappen te doen in supermarkten zijn Jerez de la Frontera, Almería, Castellón, Puertollano, Ciudad real en Zamora. Daartegenover staat dat de duurste steden Las Palmas de Gran Canaria en Getxo zijn. Gekeken naar autonome regio’s zijn de Valencia regio, Murcia en Andalusië het goedkoopste terwijl de Balearen, Canarische Eilanden, Catalonië en Baskenland het duurste zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.