Compleet gerestaureerd (vakantie)dorp te koop in Asturië

Compleet gerestaureerd (vakantie)dorp te koop in Asturië
Beeld: via idealista / web

Compleet gerestaureerd (vakantie)dorp te koop in Asturië

Regelmatig halen buitenlanders, waaronder ook Nederlanders en Belgen, de nationale Spaanse en internationale pers omdat ze in Spanje voor minder geld dan een appartement aan de drukke Costa’s een heel dorp hebben gekocht, meestal op een plaats waar menig Spanjeganger nooit van gehoord heeft. Het gaat praktisch altijd over een gehucht met ruïnes die compleet opgeknapt moeten worden, iets wat voor veel mensen te veel werk is. Er zijn echter ook kant-en-klare instap dorpen te koop, zoals dit voorbeeld in het groene Asturië.

Het dorp El Sidron in Asturië, met uitzicht op de Picos de Europa, staat namelijk te koop voor bijna € 1,7 miljoen, wat € 200.000 minder is dan de aanvankelijke vraagprijs. Het dorp is gelegen in de gemeente Piloña en de regio Asturië, en is omgeven door velden, bossen, bergen en uitzicht op de Picos de Europa. Ondanks de prachtige natuurlijke omgeving staat het al jaren te koop op het vastgoedplatform idealista, nu voor € 1,7 miljoen.

Het dorp heeft een oppervlakte van 130.000 m² en bestaat uit 12 individuele gebouwen, waaronder 8 vakantiehuizen, een ‘horreo’ (een traditionele voorraadschuur met ronde of vierkante stenen pijlers die de vloer van de schuur dragen) en meer dan 20 bouwgronden. De totale bebouwde oppervlakte bedraagt 1115 m², waarvan 950 m² bruikbaar is.

De vakantiehuizen bieden plaats aan 48 personen en zijn verdeeld in 2 tot 4 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een eetkamer. Alle vakantiehuizen zijn gerenoveerd tussen 1995 en 2004 en beschikken over een eigen toegang en individuele verwarming. Ze zijn meteen te verhuren, zoals HIER te zien is.

Daarnaast zijn er in El Mortorio meer dan 1000 m² aan woongebouwen en een loods van 400 m² voor de opslag en het onderhoud van machines. Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor de toekomst, maar het geheel kan zo in gebruik worden genomen en verhuurd worden.

Omgeving

Het dorp/gehucht El Sidron ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, omgeven door velden, bossen en bergen. In de buurt is ook de El Sidrón grot met een prehistorische vindplaats met enkele grotschilderingen (meerdere rode borden) en er is fossiel materiaal van Neanderthalers gevonden.

Het uitzicht op de Picos de Europa is adembenemend. De 13 hectare grond rondom het dorp bieden een extra bescherming en behoud van het prachtige uitzicht. El Sidron ligt op ongeveer 40 km van de prachtige stranden van Asturië.

Het dorp staat al enkele jaren te koop. Aanvankelijk werd het te koop aangeboden voor € 2,37 miljoen, maar tijdens de pandemie daalde de prijs met 21% tot € 1,87 miljoen. De huidige korting bedraagt dus bijna € 200.000.

Ga naar de inhoud