Het goedkoopste dorp in Spanje om te wonen ligt in de provincie Tarragona

Het goedkoopste dorp in Spanje om te wonen ligt in de provincie Tarragona
Beeld: Ayuntamiento de Flix / web

Het goedkoopste dorp in Spanje om te wonen ligt in de provincie Tarragona

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens een onderzoek van Idealista is Flix in Tarragona de gemeente waar gezinnen het minst moeite moeten doen om een woning te kopen. De gemiddelde woningprijs in Flix is laag, waardoor gezinnen minder geld hoeven te lenen om een woning te kopen. Sant Joan de Labritja op Ibiza is de gemeente waar gezinnen het meeste moeite moeten doen om een woning te kopen. De gemiddelde woningprijs in Sant Joan de Labritja is hoog, waardoor gezinnen meer geld moeten lenen om een woning te kopen.

Volgens een onderzoek van Idealista zijn zeven van de tien gemeenten waar de inspanning van een gezin voor de aankoop van een woning het grootst is, gelegen op de Balearen eilanden. De belangrijkste factoren die dit bepalen zijn de gemiddelde inkomens per huishouden, de woningprijzen en de financieringskosten.

Sant Joan de Labritja (Ibiza) is de gemeente in Spanje waar de inspanning van lokale gezinnen om een woning te kopen het grootst is, met een percentage van 90% van de gemiddelde inkomens. Daarop volgen Andratx (Mallorca) en Formentera, met percentages die zeer vergelijkbaar zijn met die van de gemeente Ojén (Málaga).

Daarna volgen nog twee andere gemeenten op de Balearen: Santa Eulalia del Río (Ibiza) en Eivissa (Ibiza), gevolgd door Benitachell (Alicante), Capdepera (Mallorca), Cadaqués (Girona) en Santanyi (Mallorca).

In Spanje zijn ook gemeenten waar gezinnen weinig moeite hoeven te doen om een woning te kopen. Dit zijn meestal gemeenten in afgelegen gebieden met een lage woningprijs. De gemeente Flix in Tarragona is de gemeente in Spanje waar gezinnen het minst moeite hoeven te doen om een woning te kopen. De gemiddelde woningprijs in Flix is zeer laag, waardoor gezinnen slechts 4% van hun inkomen hoeven te besteden aan de aankoop van een woning.

Daarna is er een groep van acht gemeenten waar de inspanning tot 5% stijgt: Veguellina de Órbigo (León), Macael (Almería), Boñar (León), Malagón (Ciudad Real), Terradillos (Salamanca), Mora la Nova (Tarragona), Escalonilla en Carpio de Tajo (beide in Toledo). De lijst van de gemeenten met de minste inspanning voor de aankoop wordt afgesloten met Villablino (León).

Ga naar de inhoud