Spaanse superheld ‘El Vecino’ alias ‘Titán’ krijgt tweede seizoen bij Netflix

Spaanse superheld ‘El Vecino’ alias ‘Titán’ krijgt tweede seizoen bij Netflix
Beeld: Netflix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse serie ‘El Vecino’ over de klungelige superheld ‘Titán’ krijgt van  Netflix een tweede seizoen. Wanneer de opnames beginnen en wanneer de nieuwe afleveringen bij de streamingdienst te zien zijn is nog niet bekend maar men weet wel dat de hoofdrolspelers Quim Gutiérrez (Javier alisa Titán), Clara Lago (Lola), Adrián Pino (José Ramón) en Catalina Sopelana (Julia) weer van de partij zijn.

Netflix heeft er een nieuwe Spaanse superheld bij die geplaatst kan worden in het rijtje van de Marvel en DC superhelden. In het eerste seizoen van ‘El Vecino’, ofwel ‘De buurman’ is te zien dat het leven van de egocentrische Javier op zijn kop wordt gezet als hij plotseling een superheld wordt terwijl zijn ex vriendin de opdracht krijgt om de ware identiteit van de nieuwe superheld te achterhalen.

‘De buurman’ vertelt het verhaal van de jonge Javier (Quim Gutiérrez) wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch als in de liefde met vriendin Lola (Claro Lago). Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

Beeld: Netflix

De 10 afleveringen (van elk ongeveer 28 minuten) in het eerste seizoen zijn gebaseerd op een stipboek van Santiago García en Pepo Pérez. ‘El Vecino’ is een Spaanse superheld want laten we eerlijk zijn, waarom zijn superhelden van Marvel en DC alleen Amerikaans terwijl andere landen waaronder Spanje ook superhelden hebben. Dat was al eens te zien in de bioscoopfilm ‘Superlópez’ en is dus ook te zien in de Netflix serie ‘El Vecino’.

Trailer seizoen 1

Superlópez

Mocht je niet genoeg krijgen van de serie over de Spaanse superheld ‘El Vecino’, dan moet je zeker de film ‘Superlópez’ bekijken. ‘Superlópez’ is een komische film geregisseerd door Javier Ruiz Caldera met als hoofdrolspeler de komiek Dani Rovira, bekend van o.a. Ocho apellidos Vascos en Ocho apellidos Catalanes. 

Het is de verfilming van een stripboek personage dat 45 jaar geleden werd geboren door de striptekenaar Jan (Juan López Fernández). Naast Dani Rovira zijn er ook rollen voor Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc y Gracia Olayo. 

¿Es un pájaro? ¿Es un avión? No, es Superlópez. De Spaanse superheld was in 1973 het antwoord van striptekenaar Juan López Fernández (in het kort Jan) op de Amerikaanse superheld ‘Superman’. Superlópez kwam net zoals Superman met een ruimteschip op deze aarde terecht en belandde in dit geval in Spanje. 

De speciale baby (met de typische snor) was afkomstig van de planeet Chitón (en niet Krypton) en werd geadopteerd door de familie López. In totaal verschenen er 70 stripalbums en werd het 45 jaar na de geboorte van de superheéroe español tijd voor een film die in de bioscoop te zien was in Spanje en nu ook op tv bij o.a. het Spaanse Movistar.

Trailer
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.