Het bestverkochte prefab huis van Spanje kost slechts 15.000 euro

Het beste verkochte prefab huis van Spanje kost slechts 15.000 euro
Beeld: Pineca / web

Het bestverkochte prefab huis van Spanje kost slechts 15.000 euro

Veel mensen dromen van een tweede verblijf in Spanje, maar dat valt natuurlijk niet altijd binnen hun budget. Degene die voor eenvoudig of goedkoop willen gaan, zijn prefab huisjes misschien wel de oplossing. Het bestverkochte Spaanse model gaat de deur uit voor minder dan 15.000 euro en beschikt over twee slaapkamers, maar je moet het wel zelf in elkaar zetten. Onderaan dit artikel is een video van dit kleine prefab-huis te zien.

De prefab huizen doen het goed op de Spaanse vastgoedmarkt. Ze zijn toegankelijk, vooruitstrevend en worden meestal met duurzame materialen gemaakt. In Spanje luistert het best verkopende model momenteel naar de naam Agata, een editie van het merk Pineca. Het gaat om een tijdloos, houten design, een streling voor het oog volgens velen. 

En ook de sector in het algemeen vaart er wel bij. Volgens het bekende vastgoedplatform Idealista zou tegen 2030 al maar liefst 40% van de nieuwe huizen in Spanje geprefabriceerde huizen zijn. 

Een exemplaar van Agata koop je al vanaf 14.915 euro (lente-aanbieding, normale prijs 16.314 euro). Het bestaat uit twee slaapkamers, een ruime woonkamer, een eetzaal, een afzonderlijke badkamer en een overdekt terras. Dat overdekte terras is met zijn 13 vierkante meter misschien wel de voornaamste reden voor het ongeziene succes van deze woning.

Het hele huis bestaat uit hout en dankzij de goede isolatie houd je het eenvoudig fris in de zomer en warm in de winter. Agata verbruikt met andere woorden weinig energie, een vooroordeel dat jammer genoeg nog te vaak rond prefab woningen hangt. 

Let op want als je het huis completer wilt dan komen er nog extra kosten bij, zoals de fundering, de dakbedekking, PVC ramen en deuren in wit of grijs (keuze), etc. Deze staan allemaal onderaan deze pagina vermeld, net zoals meer foto’s en tekeningen.

Ga naar de inhoud