In plaats van ‘Eviva España’ zingt Imca Marina zingt ‘Geen (Transavia) vliegtuig naar Spanje’

In plaats van ‘Eviva España’ zingt Imca Marina zingt ‘Geen (Transavia) vliegtuig naar Spanje’
Beeld: YouTube / screenshot

In plaats van ‘Eviva España’ zingt Imca Marina zingt ‘Geen (Transavia) vliegtuig naar Spanje’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op zaterdag 20 mei is het seizoen 9 van ‘Even tot Hier’ afgesloten op de Nederlandse televisie, en als speciale gast hadden Niels van der Laan en Jeroen Woe de zangeres Imca Marina op bezoek. De 82-jarige Nederlandse diva zong ‘Eviva España’, maar dan met een andere tekst om de Transavia-problematiek op de hak te nemen met ‘Geen vliegtuig naar Spanje’. Bekijk de video van haar geïmproviseerde optreden onderaan dit artikel (en meezingen maar!).

Recent schreven we nog dat de Spaanse zanger Manolo Escobar 50 jaar geleden het tweede Spaanse (onofficiële) volkslied ‘Y Viva España’ voor het eerst zong, en nu is het de tijd aan de Nederlandse Imca Marina die haar versie ‘Eviva España’ in 1972 voor het eerst zong (dat werd gevolgd door andere vakantieliedjes zoals ‘Vakantie voorbij’, ‘Manuel’, ‘Bella España’, ‘Fiesta nuda’ en ‘Flamenco español’).

Nu 51 jaar later heeft de Nederlandse diva een van haar bekendste liedjes opnieuw gezongen om de vluchtannuleringen van Transavia op de hak te nemen in het komische tv-programma ‘Even tot Hier’. Uiteraard werd de tekst aangepast en werd ook een nieuwe titel bedacht met ‘Geen vliegtuig naar Spanje’. 

Het belooft de zomer kraker te worden want als Transavia zo doorgaat met het annuleren van vluchten naar Spanje, dan zal dit het nieuwe lijflied worden van de passagiers van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

yvivaespana
Het Spaanse lijflied ‘Y viva España’ van Manolo Escobar bestaat 50 jaar
Terwijl iedereen weet dat het Spaanse lijflied oorspronkelijk geschreven werd door een Belgische componist, was het Manolo Escobar die 50 jaar geleden in 19 …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud