Search
menu
Search

Bizum sluit 2023 af met een record van 940 miljoen transacties in Spanje

Bizum sluit 2023 af met een record van 940 miljoen transacties in Spanje
Beeld: Bizum / web

Bizum sluit 2023 af met een record van 940 miljoen transacties in Spanje

Bizum registreerde ongeveer 940 miljoen betalingen aan vrienden of familie, aankopen in e-commerce, donaties aan sociale doelen of inningen en betalingen bij Loterijen en Weddenschappen van de Staat, volgens de gegevens die door het bedrijf zelf werden verstrekt. Het volume dat aan deze transacties is gekoppeld, overschreed de € 51 miljard. Daarnaast wijst het bedrijf erop dat er vorig jaar gemiddeld 2,5 miljoen bizums per dag werden geregistreerd, gemiddeld 30 per seconde.

Bizum is een populaire mobiele betaaldienst in Spanje. Het stelt gebruikers in staat om geld over te maken naar familie en vrienden via hun mobiele telefoon, zonder gedoe met lange rekeningnummers of het delen van persoonlijke bankgegevens. Met Bizum kunnen gebruikers eenvoudig geld overmaken naar anderen door simpelweg het mobiele telefoonnummer van de ontvanger te gebruiken. Deze handige dienst heeft snel aan populariteit gewonnen in Spanje vanwege het gemak en de veiligheid die het biedt bij het verrichten van betalingen en het overmaken van geld tussen individuen.

In 2023 verdubbelden de onlineaankopen met Bizum vergeleken met 2022, tot 30 miljoen aankopen, met een geassocieerde waarde van ongeveer € 1,6 miljard. Vorig jaar deden gebruikers meer dan 600.000 donaties die meer dan € 24 miljoen bedroegen. Betalingen en ontvangsten met Bizum in meer dan 11.000 vestigingen van Loterijen en Weddenschappen van de Staat droegen ook bij aan de groei van de mobiele betaaloplossing.

In 2024 is het doel om 28 miljoen gebruikers te bereiken (tegenover de 25,6 miljoen eind 2023), de 85.000 winkels en de 1 miljard transacties. Bovendien zouden nieuwe functies zoals abonnementsbetalingen, gedeelde betalingen, opwaarderingen in apps van derden of betalingen in winkels beschikbaar moeten zijn.

bizum
Geen ‘Tikkie’ in Spanje maar wel ‘Bizum’ bij de Spaanse banken
In Nederland is het betalen via ‘Tikkie’ heel gewoon maar in Spanje kan dat niet want Tikkie is alleen in Nederland mogelijk. In Spanje maakt men steeds meer gebruik van ‘Bizum’ en de eigen bankapp.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud