Stapt partijleider Pablo Casado van de Partido Popular na de schandalen op?

Stapt partijleider Pablo Casado van de Partido Popular na de schandalen op?
Beeld: Europa Press

Stapt partijleider Pablo Casado van de Partido Popular na de schandalen op?

MADRID – Zoals bekend is er een interne oorlog en een politieke rel gaande binnen de Spaanse rechtse en conservatieve oppositie partij Partido Popular (PP). Maar het gaat nu veel verder dan alleen de ruzie en de over en weer verwijten tussen de landelijke partijleiding en de regionale premier van de Madrid regio. Het lijkt erop dat de PP-partijleider Pablo Casado binnen zijn eigen partij geen steun meer heeft en ontslag zal nemen.

Na diverse bijeenkomsten tussen de leden van de Partido Popular (PP) en de aankondiging van een bijeenkomst op woensdag met alle regionale premiers en partijvoorzitters, lijkt het erop dat Pablo Casado alle steun heeft verloren. Op dinsdag zijn er verschillende kranten in Spanje die aangeven dat de beslissing al is genomen en dat Pablo Casado de partij als partijleider verlaat. Op het moment van schrijven is dat echter nog niet officieel bekend gemaakt.

Samen met Casado zou ook de algemene partijsecretaris Teodoro García Egea opstappen omdat hij als verantwoordelijke wordt gezien in het spionageschandaal binnen de PP-partij. Op dinsdag kondigde ook de huidige burgemeester van Madrid, José Luis Martínez-Almeida, zijn onmiddellijke ontslag aan als landelijke woordvoerder van de PP-partij. Ook zijn naam wordt genoemd vanwege een onderzoek naar mogelijke fraude en corruptie wat betreft de broer van de regionale premier van Madrid, Isabel Díaz Ayuso en de aanschaf van mondkapjes in april 2020.

Verder heeft men aangekondigd dat er op aanraden van diverse politiek partijen zoals de PSOE, Ciudadanos, Unidas-Podemos en Más Madrid, een officieel onderzoek komt naar mogelijke fraude en corruptie waarbij Ayuso en haar broer betrokken zijn. de PP-partij is daarmee van grote vreugde na de regionale verkiezingen in Castilië en León veranderd naar een partij waar de hel is losgebarsten.

Als mogelijke plaatsvervanger van Pablo Casado wordt de huidige regionale premier van Galicië, Alberto Núñez Feijóo, genoemd. Mocht de 41-jarige Casado inderdaad opstappen dan is hij minder dan 3 jaar de landelijke partijleider van de Partido Popular geweest. Het is Casado echter niet gelukt om de beoogde verkiezingsresultaten te halen al staan de cijfers er nu beter voor dan drie jaar geleden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.