Spaanse staking cabinepersoneel Ryanair heeft gevolgen voor 440 duizend passagiers

Spaanse staking cabinepersoneel Ryanair heeft gevolgen voor 440 duizend passagiers
Beeld: Europa Press

Spaanse staking cabinepersoneel Ryanair heeft gevolgen voor 440 duizend passagiers

MADRID – De staking van het cabinepersoneel van Ryanair Spanje op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli zal flinke gevolgen hebben voor meer dan 440.000 reizigers. Zij zullen te maken krijgen met geannuleerde of vertraagde vluchten bij de luchthavens van Madrid, Málaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca.

De gevolgen van de staking van het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair zijn vooral te merken bij de luchthavens waar Ryanair een basis heeft en waar vliegtuigen gestald staan. Andere vliegvelden waar Ryanair naar en vanaf vliegt met vliegtuigen die gestald staan in de landen van bestemming, zullen niet zo snel getroffen worden door de Spaanse personeelsstaking.

Ryanair heeft voor de dagen 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli in Spanje van de eerder genoemde luchthavens 2.649 vluchten gepland staan met gemiddeld 440 vliegbewegingen per dag met plaats voor circa 500.000 passagiers. Ryanair gaat er vanuit dat in totaal meer dan 440.000 reizigers getroffen worden door deze staking, circa 73.200 passagiers per dag.

Ryanair is de luchtvaartmaatschappij die de meeste passagiers vervoert in Spanje met 650 routes in 2022. Wat betreft het cabinepersoneel of Tripulantes de Cabina de Pasajeros (TCP) zijn er 1.900 werkzaam in Spanje. Vanwege de stakingswet moet Ryanair een minimale dienstregeling hebben waarbij minimaal tussen de 76% en 82% van de vluchten doorgang moeten vinden. Daar moet het stakende personeel ook rekening mee houden.

Na KLM schrapt ook Transavia deze zomer 240 vluchten vanwege Schiphol-problemen
Transavia volgt KLM en schrapt deze zomer in juli en augustus ook 240 vluchten waardoor 13.000 passagiers niet op reis kunnen omdat Schiphol personeelsproblemen heeft.
www.spanjevandaag.com
Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje zijn bevestigd
Het wordt een lastige zomer om naar Spanje te reizen met de vele stakingen van onder andere Ryanair, Easyjet, Brussels Airlines en Transavia en met de problemen bij verschillende vliegvelden zoals Schiphol.
www.spanjevandaag.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.