Deze supermarkt producten worden in de autonome regio’s het meest gestolen

Deze supermarkt producten worden in de autonome regio’s het meest gestolen
Beeld: via canva.com

Deze supermarkt producten worden in de autonome regio’s het meest gestolen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Winkeldiefstal is een misdrijf waarbij iemand zich een goed toe-eigent dat niet van hem of haar is, zonder geweld, intimidatie of dwang te gebruiken. Dit is een van de grootste problemen waarmee supermarkten in Spanje dagelijks te maken hebben. STC Nedap heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij de resultaten van meer dan 10.000 winkels van meer dan 60 supermarktketens werden vergeleken om te ontdekken welke producten het meest worden gestolen in elke autonome regio van Spanje.

In Andalusië, Castilië-La Mancha en de Balearen is het product dat het meest wordt gestolen in supermarkten kaas. Dit product is rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en vetten die nodig zijn voor een evenwichtige voeding. Het versterkt ook onze botten door het hoge calciumgehalte en heeft hoge waarden van natrium dat het zenuwstelsel verbetert, en zink dat goed is voor het immuunsysteem.

In de regio Aragón is het voedsel dat de meeste mensen stelen vlees, een van de meest voorkomende dierlijke producten in recepten. Er zijn veel soorten vlees: rundvlees, schapenvlees en geitenvlees, varkensvlees, pluimveevlees of konijnenvlees.

In Cantabrië zijn de favoriete voedingsmiddelen van winkeldieven garnalen en langostinos, twee zeer vergelijkbare schaaldieren met verschillende smaken. De langostinos zijn dikker en langer dan de garnalen, die kleiner zijn. Bovendien hebben langostinos een breed scala aan kleuren, terwijl garnalen roze zijn.

In Madrid en de Valencia regio is het voedsel dat het meest wordt gestolen ijs. Dit product dat in de zomer populairder is dan in de winter, lijkt het favoriete dessert te zijn om een diefstal te plegen in beide regio’s.

In La Rioja is het meest gestolen voedsel chocolade. Dit product heeft een hoog energiegehalte en is een bron van mineralen zoals fosfor, magnesium, ijzer en kalium. Het heeft tal van voordelen voor de gezondheid, zoals een beschermend effect op het hart en antioxiderende eigenschappen die onze cognitieve functie helpen.

In Castilië en León is het voedsel dat het meest wordt gestolen in supermarkten, cañas de lomo, een deel van het varken dat wordt verkregen door het lomo van het dier te mengen met zout en paprika.

Olie lijkt de lijst met het meest gestolen voedsel aan te voeren in Extremadura, de regio Murcia, Ceuta en Melilla. Olijfolie is een van de sterren van de Spaanse gastronomie en een van de producten waar Spanje internationaal het meest trots op is, aangezien het land een van de grootste producenten ter wereld is.

In Catalonië is het product waarvoor de meeste diefstallen in supermarkten plaatsvinden cava. Deze drank is een mousserende wijn die wordt verkregen door een tweede alcoholische fermentatie in de fles die vervolgens bij ons aankomt.

winkeldiefstal
Hoge inflatie zorgt voor meer winkeldiefstallen in Spanje
De hoge inflatie in Spanje heeft er tijdens het eerste halfjaar van 2022 voor gezorgd dat het aantal winkeldiefstallen met 45 procent steeg naar 306.269 ‘hu …
icoon2022www.spanjevandaag.com

Naast dat dit het meest gestolen voedsel is in supermarkten in Galicië, Baskenland en Asturië, is octopus een van de zeevruchten waar het noorden van Spanje het meest trots is. Je kunt het grillen of in een salade bereiden en het is een van de populairste producten in keukens door heel Spanje.

In Navarra is het meest gestolen voedsel noten. Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, walnoten, kastanjes en pistachenoten zijn zeer energierijke en rijke producten in vetten, eiwitten en sporenelementen.

Op de Canarische Eilanden zijn de verschillende alcoholische dranken die supermarkten aanbieden de producten die het meest worden gestolen.

winkeldiefstal 1
Meest gestolen artikelen tijdens de zomermaanden in Spanje
Via een vragenronde bij meer dan 17.000 winkeleigenaren in Spanje, is men erachter gekomen welke producten tijdens de zomermaanden het meest worden gestolen …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud