Een dode, vijf vermisten en veel schade door noodweer in Catalonië (UPDATE)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Het hevige noodweer dat over Catalonië trok op dinsdag heeft het leven gekost aan een persoon terwijl vijf anderen nog vermist zijn, waaronder een Belgisch man. Daarnaast is er veel schade, zijn rivieren buiten de oevers getreden en zitten tenminste 20.000 mensen zonder elektriciteit. De hevige regenbuien zijn het gevolg van de DANA of gota fría die over het land trok en zich met name rond de Middellandse Zeekust liet merken.

Een 70-jarige man is in Arenys de Munt (Barcelona) door het wassende water meegesleurd en pas uren later levenloos teruggevonden bij het strand Playa de Caldes d’Estrac. Terwijl de dood van deze man is vastgesteld zijn reddingsdiensten en politie nog op zoek naar een 70-jarige moeder en 40-jarige zoon die in Vilaverd (Tarragona) zijn verdwenen. 

Deze bevonden zich in een kleine houten bungalow maar zijn spoorloos verdwenen nadat de rivier El Francolí het huisje meesleurde. In de woning bevonden zich zes personen waarvan vier zichzelf op tijd konden redden.

Later op woensdag is gebleken dat ook nog gezocht wordt naar twee andere personen die zijn verdwenen bij l’Espluga de Francolí (Tarragona). De personenwagen van het tweetal is gevonden maar de inzittenden nog niet.

UPDATE: Op woensdag werd ook bekend dat een Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen is in het wassende water van de Francoli rivier in L’Espluga de Francolí (Tarragona).

UPDATE: In de haven van Tarragona, daar waar de rivier Francolí uitmondt in de Middellandse Zee, is het lichaam gevonden van een 74-jarige man. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een van de twee inzittenden van de rode Hyundai auto die leeg werd teruggevonden. Deze man komt uit Prades terwijl nog steeds naar een andere inzittende wordt gezocht, net zoals naar de moeder en haar zoon en de vermiste Belgische vrachtwagenchauffeur. 

De Protección Civil (burgerwacht) heeft tot 6 uur woensdagmorgen bijna 2.400 meldingen binnengekregen die te maken hadden met het slechte weer dinsdagavond. OP de avond van de storm werden inwoners van de regio’s Garrigues (Lerida), Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès en Conca de Barberà (Tarragona) aangeraden in huis te blijven.

Volgens de kranten zijn er 20.000 mensen die geen elektriciteit hebben waarvan alleen al 4.000 in Arenys de Mar (Barcelona). Ook in Cambrils (Tarragona) ging het goed tekeer en brak de normaal gesproken droge rivierbedding van de riera d’Alforja uit de oevers en stortte een brug in door de kracht van het water. Bekijk HIER video’s van het noodweer in Cambrils.

Diverse treinsporen stonden blank dinsdagavond waardoor de treinen in Catalonië niet konden rijden en passagiers met bussen werden vervoerd. Bij het treinstation van L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) is woensdagochtend een persoon door een trein aangereden. De man raakte gewond (maar overleed niet zoals eerder in een regionale krant stond).

Er zijn veel wegen als gevolg van het noodweer afgesloten in Catalonië zoals de AP-2 tussen Abatarrec en Tarrés, de C-233 in Castelldans, de C-252 in Vilabertran, de C-32 in Esplugues, richting Castelldefels, de GIV-6211 in Figueras, richting Faro de Ampurdán, de GIV-6301 in Armentera, de N-240 in Borges Blanques en de T-312 in Cambrils.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.