skip to Main Content
Een dode, vijf vermisten en veel schade door noodweer in Catalonië (UPDATE)
Twitter

Een dode, vijf vermisten en veel schade door noodweer in Catalonië (UPDATE)

BARCELONA – Het hevige noodweer dat over Catalonië trok op dinsdag heeft het leven gekost aan een persoon terwijl vijf anderen nog vermist zijn, waaronder een Belgisch man. Daarnaast is er veel schade, zijn rivieren buiten de oevers getreden en zitten tenminste 20.000 mensen zonder elektriciteit. De hevige regenbuien zijn het gevolg van de DANA of gota fría die over het land trok en zich met name rond de Middellandse Zeekust liet merken.

Een 70-jarige man is in Arenys de Munt (Barcelona) door het wassende water meegesleurd en pas uren later levenloos teruggevonden bij het strand Playa de Caldes d’Estrac. Terwijl de dood van deze man is vastgesteld zijn reddingsdiensten en politie nog op zoek naar een 70-jarige moeder en 40-jarige zoon die in Vilaverd (Tarragona) zijn verdwenen. 

Deze bevonden zich in een kleine houten bungalow maar zijn spoorloos verdwenen nadat de rivier El Francolí het huisje meesleurde. In de woning bevonden zich zes personen waarvan vier zichzelf op tijd konden redden.

Later op woensdag is gebleken dat ook nog gezocht wordt naar twee andere personen die zijn verdwenen bij l’Espluga de Francolí (Tarragona). De personenwagen van het tweetal is gevonden maar de inzittenden nog niet.

UPDATE: Op woensdag werd ook bekend dat een Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen is in het wassende water van de Francoli rivier in L’Espluga de Francolí (Tarragona).

UPDATE: In de haven van Tarragona, daar waar de rivier Francolí uitmondt in de Middellandse Zee, is het lichaam gevonden van een 74-jarige man. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een van de twee inzittenden van de rode Hyundai auto die leeg werd teruggevonden. Deze man komt uit Prades terwijl nog steeds naar een andere inzittende wordt gezocht, net zoals naar de moeder en haar zoon en de vermiste Belgische vrachtwagenchauffeur. 

De Protección Civil (burgerwacht) heeft tot 6 uur woensdagmorgen bijna 2.400 meldingen binnengekregen die te maken hadden met het slechte weer dinsdagavond. OP de avond van de storm werden inwoners van de regio’s Garrigues (Lerida), Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès en Conca de Barberà (Tarragona) aangeraden in huis te blijven.

Volgens de kranten zijn er 20.000 mensen die geen elektriciteit hebben waarvan alleen al 4.000 in Arenys de Mar (Barcelona). Ook in Cambrils (Tarragona) ging het goed tekeer en brak de normaal gesproken droge rivierbedding van de riera d’Alforja uit de oevers en stortte een brug in door de kracht van het water. Bekijk HIER video’s van het noodweer in Cambrils.

Diverse treinsporen stonden blank dinsdagavond waardoor de treinen in Catalonië niet konden rijden en passagiers met bussen werden vervoerd. Bij het treinstation van L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) is woensdagochtend een persoon door een trein aangereden. De man raakte gewond (maar overleed niet zoals eerder in een regionale krant stond).

Er zijn veel wegen als gevolg van het noodweer afgesloten in Catalonië zoals de AP-2 tussen Abatarrec en Tarrés, de C-233 in Castelldans, de C-252 in Vilabertran, de C-32 in Esplugues, richting Castelldefels, de GIV-6211 in Figueras, richting Faro de Ampurdán, de GIV-6301 in Armentera, de N-240 in Borges Blanques en de T-312 in Cambrils.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. UPDATE: Op woensdag werd ook bekend dat een Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen is in het wassende water van de Francoli rivier in L’Espluga de Francolí (Tarragona).

    Weet je al iets meer over de vrachtwagenchauffeur?

    1. Nee. Er is een lichaam gevonden in de haven van Tarragona maar dat is waarschijnlijk van de inzittende van de rode auto, niet van de Belg. Naar de vrachtwagenchauffeur wordt nog gezocht.

    1. In L’Estartit is de boulevard en het strand blank en afgesloten.Veel straten zijn erg modderig. Electriciteit is normaal.Straatverlichting OK.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken