Hema heeft de 200e buitenlandse vestiging in Barcelona geopend

Oeps ... foto ontbreekt!

Hema heeft de 200e buitenlandse vestiging in Barcelona geopend

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse stad Barcelona heeft er sinds donderdag 22 februari een nieuwe en vierde Hema vestiging bijgekregen met de opening van de nieuwe winkel in het La Maquinista winkelcentrum. Vorig jaar september werd nog de derde winkel geopend nabij de Plaza Catalunya die volgde op de winkel die in juli vorig jaar geopend werd in het winkelcentrum Glòries en de eerste winkel van Hema in 2016 in Barcelona gelegen nabij de Ramblas.

Voor de Hema is het alweer de vierde winkel in Barcelona en heeft de Hema ook al vijf winkels in Madrid, met negen winkels totaal in Spanje op dit moment nadat ze in 2014 de eerste winkel in Madrid openden. De nieuwe winkel in Barcelona is alweer de 200e buitenlandse vestiging van de Hema en de 700e Hema winkel verspreid over negen landen.

De Hema winkel in het La Maquinista winkelcentrum heeft een oppervlakte van 460 m2 waarbij alles te koop staat op de begane grond. De nieuwe Hema biedt werk aan 16 personen. In het La Maquinista openlucht winkelcentrum zijn zo’n beetje alle winkelketens te vinden die bekend zijn in Spanje en is het punt wat het dichtst aan de kant van de provincie Girona/Costa Brava ligt (ten noorden van de stad).

https://www.instagram.com/p/BffdsWSFtFX/?taken-by=hemaspain

Rookworsten?

De Hema wil nog veel meer winkels openen in Spanje maar het bedrijf geeft niet aan waar deze zouden moeten komen. Wat wel duidelijk is, is het feit dat de Hema in Spanje niet kiest voor de populaire plaatsen waar Nederlanders en Belgen wonen maar dat men de Spanjaarden wil veroveren met de stroopwafels, ontbijtkoek en cosmetica producten, de drie meest verkocht artikelen in de Spaase Hema’s. Op dit moment verkoopt de Hema in Spanje nog geen rookworsten en tompoucen maar heeft de keten al eens eerder aangegeven dat ze dat ooit wel van plan zijn.

Internationaal

De Hema heeft overigens aangegeven dat er nog voor de zomer de eerste twee winkels in Oostenrijk geopend worden en nog voor de zomer verschillende Hema winkels in Dubai. Daarnaast onderzoekt de keten of het interessant is om meer winkels te openen in het Midden-Oosten. In 2018 wil de Hema op meerdere plaatsen in totaal minimaal 35 winkels openen.

Online

Vorig jaar gaf de Hema nog aan dat ze eind januari een eigen online winkel wilde hebben zodat de Hema-fans die niet nabij of in Madrid en Barcelona wonen via internet hun producten kunnen kopen. Tot op de dag van vandaag is die online winkel in Spanje nog niet actief en is er ook niet bekend wanneer deze er wel moet zijn. Voor diegene die echter niet kunnen wachten tot januari voor de Spaanse website is het mogelijk om op de Nederlandse of Belgische website een bestelling te plaatsen en producten in Spanje te laten afleveren (behalve de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla). Niet alle producten kunnen in Spanje geleverd worden maar voor meer informatie dien je naar de website van de Hema Nederland of Hema België te gaan.

Ga naar de inhoud