Aantal ultrarijken met een vermogen van 27 miljoen euro of meer gestegen in Spanje

Aantal ultrarijken met een vermogen van 27 miljoen euro of meer gestegen in Spanje
Beeld: ai-beeld / redactie

Aantal ultrarijken met een vermogen van 27 miljoen euro of meer gestegen in Spanje

Een kleine groep ultrarijken, die mensen met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar (27,6 miljoen euro) omvat, vormt een invloedrijke fractie van de samenleving. Recent onderzoek toont aan dat het aantal ultrarijken in Spanje met bijna 2% is gestegen tot meer dan 10.000 personen, wat slechts een klein deel is van de ruim 626.000 ultrarijken wereldwijd.

De wereld van de ultrarijken is vaak gehuld in mysterie en exclusiviteit. Deze groep mensen leeft in een wereld van overvloed en weelde, en hun voorkeuren en investeringen weerspiegelen deze levensstijl. Eén van de meest opvallende aspecten van hun rijkdom is de manier waarop ze investeren in luxe huisvesting. Deze huizen zijn niet alleen comfortabel en ruim, maar ook een symbool van status en welvaart.

Volgens een recent rapport van de vastgoedconsultant Knight Frank is het aantal ultrarijken in Spanje in 2023 gestegen met 1,7% vergeleken met het voorgaande jaar, tot 10.149 personen. Wereldwijd is het aantal ultrarijken toegenomen met 4,2%, tot 626.619 personen. Deze cijfers laten zien dat de vraag naar luxe huisvesting blijft groeien, ondanks de economische uitdagingen van de afgelopen jaren.

De ultrarijken investeren in luxe huisvesting om verschillende redenen. Voor sommigen is het een kwestie van status en prestige, terwijl anderen het zien als een veilige investering die waarde behoudt en zelfs toeneemt in de loop van de tijd. Ongeacht de reden, de vraag naar luxe huisvesting blijft stijgen, vooral in bepaalde regio’s en steden.

Volgens het rapport van Knight Frank zijn Ibiza, Marbella, Mallorca en Madrid enkele van de populairste locaties voor de ultrarijken om te investeren in luxe huisvesting. Deze plaatsen bieden niet alleen een prachtige omgeving en een aangename levensstijl, maar ook een stabiele vastgoedmarkt met aantrekkelijke rendementen.

Wanneer het gaat om luxe huisvesting, zijn de ultrarijken op zoek naar specifieke kenmerken die hun levensstijl en status weerspiegelen. Deze kenmerken omvatten:

  • Ruimte en privacy: Ultrarijken waarderen ruimte en privacy in hun huizen. Grote percelen met uitgestrekte tuinen en privéterreinen zijn populair, evenals afgelegen locaties waar ze hun privacy kunnen waarborgen.
  • State-of-the-art voorzieningen: Luxe huisvesting voor de ultrarijken is uitgerust met de meest geavanceerde voorzieningen en technologieën. Zwembaden, fitnessruimtes, bioscopen en andere entertainmentvoorzieningen zijn standaard, evenals slimme huisautomatisering en beveiligingssystemen.
  • Hoogwaardige materialen en afwerking: De ultrarijken verwachten een uitzonderlijke kwaliteit en afwerking in hun huizen. Dure materialen zoals marmer, hout en leer worden gebruikt voor de afwerking, en de interieurs worden ontworpen door toonaangevende architecten en ontwerpstudio’s.
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: In toenemende mate zijn de ultrarijken op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke opties voor hun luxe huisvesting. Energiezuinige systemen, hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke materialen worden steeds populairder in deze sector.
Ga naar de inhoud