menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten

Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten
Beeld: Freepik

Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Diverse Catalaanse supermarkten hebben een overeenkomst gesloten dat ze plastic of glazen containers ook wel ‘tuppers’ genaamd accepteren om artikelen die niet per stuk verpakt zijn in in bulk worden aangeboden mee naar huis te nemen. De deelnemende supermarkten zijn o.a. Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis en Sorli. 

Om het gebruik van eenmalig plastic verpakkingsmateriaal te verminderen heeft het Catalaanse Agència de Residus de Catalunya (ARC) met diverse Catalaanse supermarkten een overeenkomst bereikt voor het gebruik van tuppers. Deze plastic of glazen containers mogen door de klanten meegenomen worden en gebruikt worden om artikelen die in bulk (granel) worden aangeboden mee naar huis te nemen.

Er komt een protocol voor het aanbieden van o.a. fruit, groenten, vlees, vleeswaren, vis, gekookt voedsel, eieren, olijven, noten, peulvruchten, granen, pasta, koffie, dranken, snoep, diepvries, brood en banket en schoonmaak of producten voor hygiëne. Deze moeten zowel in een normale verpakking als in bulk worden aangeboden.

Landelijk gezien zijn er al supermarkten zoals de Carrefour (in 2019) en Alcampo (in 2020) die het meenemen van eigen containers toestaan bij bepaalde producten. Het moeten in alle gevallen plastic of glazen transparante bakjes zijn die gebruikt mogen worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.