Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten

Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten
Beeld: Freepik

Catalaanse supermarkten accepteren tuppers voor verse producten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Diverse Catalaanse supermarkten hebben een overeenkomst gesloten dat ze plastic of glazen containers ook wel ‘tuppers’ genaamd accepteren om artikelen die niet per stuk verpakt zijn in in bulk worden aangeboden mee naar huis te nemen. De deelnemende supermarkten zijn o.a. Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis en Sorli. 

Om het gebruik van eenmalig plastic verpakkingsmateriaal te verminderen heeft het Catalaanse Agència de Residus de Catalunya (ARC) met diverse Catalaanse supermarkten een overeenkomst bereikt voor het gebruik van tuppers. Deze plastic of glazen containers mogen door de klanten meegenomen worden en gebruikt worden om artikelen die in bulk (granel) worden aangeboden mee naar huis te nemen.

Er komt een protocol voor het aanbieden van o.a. fruit, groenten, vlees, vleeswaren, vis, gekookt voedsel, eieren, olijven, noten, peulvruchten, granen, pasta, koffie, dranken, snoep, diepvries, brood en banket en schoonmaak of producten voor hygiëne. Deze moeten zowel in een normale verpakking als in bulk worden aangeboden.

Landelijk gezien zijn er al supermarkten zoals de Carrefour (in 2019) en Alcampo (in 2020) die het meenemen van eigen containers toestaan bij bepaalde producten. Het moeten in alle gevallen plastic of glazen transparante bakjes zijn die gebruikt mogen worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.