Tickets voor Spaanse budget AVE hogesnelheidstrein AVLO in de verkoop vanaf 5 euro

Tickets voor Spaanse budget AVE hogesnelheidstrein AVLO in de verkoop vanaf 5 euro

Tickets voor Spaanse budget AVE hogesnelheidstrein AVLO in de verkoop vanaf 5 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf dinsdag 26 januari 2021 is het dan eindelijk zover. De treinkaartjes voor de Spaanse budget AVE hogesnelheidstrein AVLO zijn in de verkoop gegaan. Met precies een jaar vertraging vanwege de corona-pandemie heeft Renfe de treinkaartjes in de verkoop gedaan vanaf 5 euro voor een enkele reis van Madrid naar Barcelona of vice versa.

De corona-crisis heeft in Spanje roet in het eten gegooid wat betreft de ingebruikname van de AVLO, de nieuwe low cost hogesnelheidstrein en kleine broer van de AVE. Deze AVLO had op 6 april 2020 de eerste rit tussen Madrid en Barcelona moeten afleggen maar die werd uiteraard geannuleerd. Nu is bekend dat de eerste AVLO budget hogesnelheidstrein op 23 juni 2021 zal gaan rijden.

Vanaf 23 juni zullen er naast de reguliere AVE hogesnelheidstreinen op het traject Madrid-Barcelona-Madrid ook budget hogesnelheidstreinen gaan rijden van de Spaanse treinmaatschappij Renfe met de AVLO treinen en het Franse Ouigo die de concurrentie aangaat met Renfe. Deze laatste zegt al op 10 mei te zullen beginnen met hun service waarvoor de treinkaartjes reeds in de verkoop zijn gegaan.

LEESTIP:
Van Madrid naar Barcelona voor 1 euro met Franse hogesnelheidstrein

De AVLO trein gaat vier keer per dag het traject Madrid-Atocha en Barcelona-Sants afleggen maar gaat op een route verder tot aan Figueres aan de Costa Brava. Verder wordt er ook op een route gestopt in Zaragoza (vertrek 10.30 uur in Madrid) en op een route (vertrek 19.30 uur in Madrid) in Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, Lerida en Tarragona en na Barcelona-Sants ook in Gerona en Figueres.

Op de website van AVLO kun je onderaan de pagina het reisschema tot 11 december 2021 zien en kun je in het overzicht de route aanpassen, te weten van Madrid naar Barcelona of andersom van Barcelona naar Madrid en de daarbij horende vertrektijden zien.

De ‘low cost’ AVLO treinkaartjes zijn in prijs goedkoper dan de traditionele AVE treinkaartjes maar tegelijkertijd wordt er ook minder service geboden. Wil je meer service dan dien je, net zoals bij luchtvaartmaatschappijen, bij te betalen.

De AVLO treinen (Talgo Serie 112) zijn minder luxe dan de AVE treinen en dat is met name te merken in de stoelindeling die slechts in één klasse te vinden is. Zo zal een treinstel 438 stoelen hebben wat 20% meer is dan de AVE treinstellen. 

Naarmate de AVLO trein populairder zal worden en ook andere routes gereden gaan worden, zal het aantal stoelen toenemen met de ingebruikname van de Talgo Serie 106 met een capaciteit van 581 stoelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.