Geboortehuis van ontdekkingsreiziger Columbus op Mallorca te koop

Geboortehuis van ontdekkingsreiziger Columbus op Mallorca te koop
Beeld: Idealista & canva.com

Geboortehuis van ontdekkingsreiziger Columbus op Mallorca te koop

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op Mallorca staat een prachtige boerderij die volgens de legende de geboorteplaats was van Christoffel Columbus. De finca dateert uit de 14e eeuw en bevindt zich in het dorp Felanitx. Het pand heeft prachtige tuinen die het tot een idyllische plek maken. Deze unieke luxe boerderij is te koop voor 3,9 miljoen euro. Onderaan het artikel staan enkele foto’s die ook HIER te vinden zijn.

Volgens historici was Christoffel Columbus een Spanjaard die in Mallorca werd geboren en getogen, maar er zijn natuurlijk veel verhalen over de ontdekkingsreiziger. Volgens de lokale legende was deze historische finca het huis van de familie Columbus en bracht de jonge Christoffel hier zijn eerste jaren door. 

De woning is mogelijk een van de oudste bewoonde landgoederen (fincas) van Mallorca daterend uit de 14e eeuw. De finca is gebouwd op een helling en heeft een unieke eigenschap: bijna alle vijf de kamers zijn in een grot uitgehouwen. Twee van de slaapkamers bevinden zich in het hoofdgebouw, en de andere drie in drie tuinhuisjes, die zijn vernoemd naar de schepen van Columbus: Santa María, Pinta en Niña.

Deze bijzondere constructie geeft de finca een magische en mysterieuze uitstraling. De kamers in de grot zijn knus en gezellig, en bieden een prachtig uitzicht over de omgeving. De tuinhuisjes zijn perfect voor een romantische getaway of een familievakantie.

De woning werd in 2006 gerenoveerd en heeft een aantal unieke vertrekken, waaronder de woonkamer, die zich in een grot bevindt. Deze grotkamer is een echte eyecatcher en zal zeker indruk maken op iedereen die de woning bezoekt. De grotkamer is ruim en licht en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De muren van de grot zijn ruw en onbewerkt, wat de kamer een unieke en authentieke uitstraling geeft.

Het huis staat HIER bij de vastgoedwebsite Idealista te koop voor 3,9 miljoen euro. Op de website zijn meer dan 40 spectaculaire foto’s te zien van de woning.

  • casa1
  • casa2
  • casa3
  • casa4
  • casa5
  • casa6
  • casa7
  • casa8
  • casa9
  • casa10

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ga naar de inhoud