Een op de acht Spanjaarden drinkt bier waarvan de helft regelmatig

Een op de acht Spanjaarden drinkt bier waarvan de helft regelmatig
Beeld: Freepik

Een op de acht Spanjaarden drinkt bier waarvan de helft regelmatig

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een rapport van de Vereniging van Spaanse Bierbrouwers heeft de corona-crisis ook effect gehad op de bierconsumptie in Spanje. Maar ondanks de moeilijke maanden ten tijde van en na de noodtoestand kan men toch concluderen dat een op de acht Spanjaarden bier drinkt waarvan de helft zegt dat regelmatig te doen.

Cerveceros de España heeft een enquête gehouden onder Spanjaarden tussen de 18 en 65 jaar oud waaruit niet alleen blijkt dat een op de acht Spanjaarden bier drinkt en de helft dat regelmatig doet, maar ook dat 70% van de bierconsumptie buiten de eigen woning plaatsvindt, het liefst in een bar of op een terras.

Bier is een sociaal product zo concludeert men uit de cijfers want men drinkt het liefst een biertje met familie (71,5%), in de vrijetijd (51%) en/of met vrienden (48%). Maar bierdrinkers zijn blijkbaar ook actief en gezond bezig want 36% zegt regelmatig te sporten en 47% zegt elke dag te wandelen.

In het rapport staat tevens vermeld dat de bierdrinkers zich over het algemeen zorgen maken over het milieu en dat men aan recyclen doet (75%), dat men voorstander is van hernieuwbare bronnen (79%) en zoveel mogelijk meewerkt aan energiebesparing (70%).

Meer artikelen over bier:
20+ manieren om een biertje te bestellen in Spanje
Top 5 beste alcoholvrije bier in Spanje
Het beste bier van Spanje is …

In dit onderzoek, wat een radiografie moet zijn van de bierdrinkers in Spanje, is echter niet op te maken of men bier het liefst drinkt uit een blikje, uit een fles of van de tap en is ook niet op te maken welke biermerken favoriet zijn bij de Spaanse bierdrinkers.

Ga naar de inhoud