Tenerife is de populaire nieuwe bestemming voor buitenlanders en ‘hybride’ woningen

Tenerife is de populaire nieuwe bestemming voor buitenlanders en 'hybride' woningen
Beeld: via canva.com

Tenerife is de populaire nieuwe bestemming voor buitenlanders en ‘hybride’ woningen

Het Canarische Eiland Tenerife is de laatste jaren uitgegroeid tot een opkomende hotspot voor buitenlandse kopers op zoek naar een droomwoning in een zonnig paradijs. De zuidelijke regio van Tenerife wist in 2023 maar liefst 6,4% van de woningverkopen aan internationale klanten van de projectontwikkelaar Aedas Homes voor zich te winnen, met meer dan 600 verkochte woningen. Dit weerspiegelt de toenemende populariteit van Tenerife als een gewilde residentiële bestemming voor buitenlandse kopers.

Vorig jaar werd de regio Zuid-Tenerife echter steeds bekender en groeide het uit tot een “nieuwe trendy woonbestemming” voor buitenlanders. De vijf belangrijkste provincies in deze context waren Malaga, waar 29,3% van de verkopen van Aedas Homes aan buitenlanders plaatsvond; Alicante (26,2%), Valencia (10%), Madrid (9,7%) en Santa Cruz de Tenerife (6,4%).

De groeiende trend van hybride woningen, waarbij woningen voor lange perioden bewoond worden door mensen die op afstand werken, speelt een belangrijke rol in de stijgende vraag van internationale kopers. Meer dan de helft (53,5%) van de nieuwe internationale kopers bij Aedas Homes kocht hun woning als een tweede verblijf, terwijl 23,9% de aankoop deed als investering en 22,9% de woning kocht als hoofdverblijf.

De stijgende trend van tweede woningen onder internationale kopers kan worden toegeschreven aan de ideale combinatie die Tenerife biedt: een aangenaam klimaat, een veilige omgeving, goede gezondheidszorg en een uitstekend aanbod aan recreatiemogelijkheden. Deze factoren maken het eiland tot een zeer aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen levensstijl in een prachtige omgeving.

Met de opkomst van telewerken is er ook een toenemende vraag naar hybride woningen, waar mensen voor langere perioden kunnen verblijven en op afstand kunnen werken. Dit biedt internationale kopers de mogelijkheid om te genieten van de voordelen van het leven op Tenerife, terwijl ze hun professionele verplichtingen blijven nakomen. De combinatie van werk en ontspanning maakt deze hybride woningen zeer aantrekkelijk.

Neem bijvoorbeeld het geval van een Nederlands stel in de vijftig, dat op zoek was naar een tweede verblijf op Tenerife. Ze werkten allebei op afstand en wilden een woning waar ze meerdere maanden per jaar konden verblijven, terwijl ze genoten van het prachtige klimaat en de ontspannen levensstijl van het eiland. Na veel zoeken vonden ze een perfecte woning in een rustige wijk in het zuiden van Tenerife, met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De woning had drie slaapkamers, een moderne open keuken en een groot terras, ideaal voor telewerken en ontspanning.

huizen
Stijgende trend van buitenlandse toeristen met eigen woningen op de Canarische Eilanden
De trend van buitenlandse toeristen die hun vakantie doorbrengen in hun eigen woning of in een woning van familie of vrienden op de Canarische Eilanden neemt steeds verder toe, vooral bij de Britten, Duitsers, Scandinaviërs en Belgen die steeds meer tweede woningen op de eilanden kopen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud