Opnieuw enveloppen met kogels gevonden voor regionale premier Madrid en voormalige premier Spanje

Opnieuw enveloppen met kogels gevonden voor regionale premier Madrid en voormalige premier Spanje
Beeld: Envelop met kogels voor Pablo Iglesias / Twitter

Opnieuw enveloppen met kogels gevonden voor regionale premier Madrid en voormalige premier Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De afgelopen dagen worden er in Spanje door nog onbekende personen of onbekend persoon enveloppen verstuurd met daarin bedreigingen en lege kogelpatronen. Het gaat in alle gevallen om (voormalige) politici en het hoofd van de Guardia Civil politie. 

Tot nu toe zijn er enveloppen gestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (PSOE), de voormalige vicepremier en nu regionale premier kandidaat voor de Madrid-verkiezingen en Unidas-Podemos leider Pablo Iglesias (UP) en de algemeen directeur van de Guardia Civil María Gámez.

Op maandag werd bekend dat de minister van Industrie en Toerisme Reyes Maroto (PSOE) een envelop met daarin een bebloed mes had ontvangen. In dit geval kon de verzender van deze envelop al snel door de politie aan worden gehouden en ging het om een man met schizofrenie uit El Escorial.

Op dinsdag onderschepte de Spaanse post Correos in Sant Cugat in de provincie Barcelona een envelop met daarin kogelpatronen die voor de regionale premier van de Madrid regio Díaz Ayuso (PP) was bedoeld. Er werd ook weer een envelop onderschept die op weg was naar de algemeen directeur van de Guardia Civil María Gámez.

Op woensdag is daar een nieuwe envelop bijgekomen met daarin kogels die bedoeld was voor de voormalige premier van Spanje José Luis Zapatero (PSOE).

Alle politieke partijen en politici behalve de extreemrechtse VOX-partij keuren deze acties af. De enveloppen met kogelpatronen zijn ook onderwerp van discussie tijdens de regionale verkiezingscampagne voor de Madrid-verkiezingen.

Daardoor is er ruzie ontstaan tussen Unidas-Podemos en VOX omdat deze laatste partij Pablo Iglesias ervan beschuldigt dat hij zelf de envelop heeft verstuurd. Alle linkse partijen (Unidas-Podemos, PSOE en Más Madrid) willen niet meer deelnemen aan debatten waar VOX aanwezig is terwijl de PP en Ciudadanos nog wel debatteren maar de enveloppen met kogelpatronen wel afkeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.