Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?

Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?
Beeld: Freepik

Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse biermerk Mahou heeft de resultaten van hun eigen onderzoek ‘Al otro lado del Selfie’ gepubliceerd. In dat onderzoek is gekeken naar de selfies die op Instagram geplaatst worden, door wie dat gebeurt en waar dat het meeste gebeurt. Voor het onderzoek werden 50.000 Instagram foto’s met hashtags van Spaanse steden en plaatsen onderzocht.

Bij het onderzoek van Mahou is niet alleen gekeken naar hoeveel mensen er op de foto’s staan maar ook naar de gezichtsuitdrukkingen. De conclusie is dat in 70% van de gevallen er iemand alleen op een foto staat terwijl in 30% van de gevallen er meerdere personen op een foto staan. Er worden dus meer ‘selfies’ dan ‘groufies’ geplaatst op Instagram. 

Het opvallende is dat mensen een blijere gezichtsuitdrukking hebben als ze in een groep of met meerdere personen op een foto staan terwijl personen die een selfie plaatsen of alleen op de foto staan minder blij kijken. In 40% van de gevallen bij een groufies zijn blije gezichten te zien (glimlachen) terwijl dat slechts in 29% van de gevallen gebeurt bij selfies. De meeste glimlachen zijn te zien in Mallorca met 35%, Catalonië met 35% en baskenland met 34%

Bij het onderzoek naar waar de meeste Instagram-selfies zijn genomen staat Ibiza met 75% bovenaan de lijst. Het populaire Balearen eiland wordt gevolgd door Valencia met 74% en Mallorca met 73%. Daartegenover staat dat de meeste groufies, dus foto’s in groepsverband of met meerdere personen, gemaakt werden in Sevilla met 37%, Bilbao met 32% en Madrid met 31%.

De groufies foto’s krijgen met een gemiddelde van 131,2 meer likes (me gustas) dan de selfies met een gemiddelde van 129,9 likes (me gustas). Men is daarnaast het gelukkigst tijdens de vakantie, in het nachtleven en in bars of restaurants.

Ga naar de inhoud