Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?

Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?
Beeld: Freepik

Waar worden volgens biermerk Mahou de meeste Instagram-selfies gemaakt in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Spaanse biermerk Mahou heeft de resultaten van hun eigen onderzoek ‘Al otro lado del Selfie’ gepubliceerd. In dat onderzoek is gekeken naar de selfies die op Instagram geplaatst worden, door wie dat gebeurt en waar dat het meeste gebeurt. Voor het onderzoek werden 50.000 Instagram foto’s met hashtags van Spaanse steden en plaatsen onderzocht.

Bij het onderzoek van Mahou is niet alleen gekeken naar hoeveel mensen er op de foto’s staan maar ook naar de gezichtsuitdrukkingen. De conclusie is dat in 70% van de gevallen er iemand alleen op een foto staat terwijl in 30% van de gevallen er meerdere personen op een foto staan. Er worden dus meer ‘selfies’ dan ‘groufies’ geplaatst op Instagram. 

Het opvallende is dat mensen een blijere gezichtsuitdrukking hebben als ze in een groep of met meerdere personen op een foto staan terwijl personen die een selfie plaatsen of alleen op de foto staan minder blij kijken. In 40% van de gevallen bij een groufies zijn blije gezichten te zien (glimlachen) terwijl dat slechts in 29% van de gevallen gebeurt bij selfies. De meeste glimlachen zijn te zien in Mallorca met 35%, Catalonië met 35% en baskenland met 34%

Bij het onderzoek naar waar de meeste Instagram-selfies zijn genomen staat Ibiza met 75% bovenaan de lijst. Het populaire Balearen eiland wordt gevolgd door Valencia met 74% en Mallorca met 73%. Daartegenover staat dat de meeste groufies, dus foto’s in groepsverband of met meerdere personen, gemaakt werden in Sevilla met 37%, Bilbao met 32% en Madrid met 31%.

De groufies foto’s krijgen met een gemiddelde van 131,2 meer likes (me gustas) dan de selfies met een gemiddelde van 129,9 likes (me gustas). Men is daarnaast het gelukkigst tijdens de vakantie, in het nachtleven en in bars of restaurants.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.