Search
menu
Search

Spanje ontvangt 31 nieuwe Michelin-sterren tot een totaal van 271 restaurants

Spanje ontvangt 31 nieuwe Michelin-sterren tot een totaal van 271 restaurants
Beeld: MIchelin / web

Spanje ontvangt 31 nieuwe Michelin-sterren tot een totaal van 271 restaurants

Spanje is een land dat bekend staat om zijn uitstekende gastronomie. Het land heeft sinds 28 november 2023 271 Michelin-ster restaurants die de Spaanse keuken op het hoogste niveau brengen. In dit artikel bekijken we de Michelin-sterren in Spanje en de beste Spaanse restaurants. Onderaan dit artikel staat een kaart van Spanje met alle Michelin-sterren restaurants van Spanje.

De Michelin-gids is de belangrijkste gids voor gastronomie ter wereld. Sterren worden toegekend aan restaurants als erkenning voor uitzonderlijke keuken en service. Op dinsdag 28 november 2023 vond in Barcelona het 2024-gala plaats waarbij Spanje 31 nieuwe Michelin-sterren ontving. Het totaal is daarmee opgelopen tot 271 sterren, onderverdeeld in 15 restaurants met 3 sterren, 32 restaurants met 2 sterren en 224 restaurants met 1 ster.

Van alle Spaanse provincies heeft Barcelona de meeste restaurants met drie Michelin-sterren. Er zijn in totaal vier restaurants in Barcelona met drie sterren. Op de tweede plaats staat Gipuzkoa, met drie restaurants. In Madrid, Alicante, Vizcaya, Girona, Cádiz, Cantabrië, Cáceres en Córdoba bevindt zich elk één restaurant met drie Michelin-sterren.

Van alle Spaanse provincies heeft Madrid de meeste restaurants met twee Michelin-sterren. Er zijn in totaal zes restaurants in Madrid met twee sterren. Op de tweede plaats staan Barcelona en Girona, met elk drie restaurants. In Alicante, Málaga, Guipúzcoa, Valencia, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife en La Rioja bevindt zich elk twee restaurants met twee sterren. In Balearen, Asturië, Murcia, Navarra, Toledo en Albacete bevindt zich elk één restaurant met twee sterren.

Van alle Spaanse provincies heeft Barcelona de meeste restaurants met één Michelin-ster. Er zijn in totaal 25 restaurants in Barcelona met één ster. Op de tweede plaats staat Madrid, met 21 restaurants. In Balearen zijn er 15 restaurants met één ster, in Vizcaya zijn er 12, in Alicante en Asturië elk tien, in Girona acht, in Valencia, Málaga, La Coruña en Tarragona elk zeven en in Cádiz, Las Palmas, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife en Valladolid elk vijf. In nog eens dertig provincies bevindt zich een restaurant met een Michelin-ster.

Spaanse gastronomie

De Spaanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld. Het combineert traditionele gerechten uit verschillende regio’s met moderne invloeden. De traditionele Spaanse gerechten zijn onder andere paella, tortilla, gazpacho, jamón serrano ham, en seafood als gambas. Elke regio heeft ook zijn specialiteiten. De moderne Spaanse keuken combineert traditionele smaken op vernieuwende wijze met invloeden uit de hele wereld. Er wordt geëxperimenteerd met textures, contrasten en visuele presentaties.

Ga naar de inhoud