Britten die hele dorpen kopen in Spanje, Frankrijk en Italië op de Spaanse tv

Britten die hele dorpen kopen in Spanje, Frankrijk en Italië op de Spaanse tv
Beeld: Cosmo / web

Britten die hele dorpen kopen in Spanje, Frankrijk en Italië op de Spaanse tv

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sinds maandag 27 maart is op het tv-kanaal Cosmo een nieuwe serie te zien die Britten in het buitenland volgt. Het is een soort van ‘Ik vertrek’ of ‘Het roer om’ variant, maar dan van Britten die in Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië een heel dorp of meerdere huizen hebben gekocht. Het Channel4-programma heet ‘Help! We bought a Village’ maar heeft in het Spaans de naam ‘Nuestro propio pueblo’ gekregen.

Channel-4 heeft tot nu toe vier seizoenen uitgezonden en in Spanje is het tv-kanaal Cosmo, dat onder andere bij Movistar+, Orange TV en Vodafone TV te zien is, op maandag 27 maart begonnen met seizoen 1 waarna elke dag om 21.00 uur een aflevering van ongeveer 45 minuten wordt uitgezonden. Weliswaar komt het programma ook langs in Spanje om Britten te bezoeken die een Spaans dorp hebben gekocht, de eerste afleveringen spelen zich echter af in Frankrijk en Italië.

Zo zijn in Frankrijk twee landschapsarchitecten uit Kent te zien die een verlaten nederzetting in Normandië hebben gekocht. Een Brits stel uit Yorkshire heeft alle huizen in een dorpje in Italië gekocht terwijl een Britse cheffin en beheerster van een middeleeuws ommuurd dorp in Frankrijk wordt gevolgd.

Ook in Spanje zijn diverse afleveringen opgenomen en worden Britten die een dorp hebben gekocht gevolgd. Het is niet helemaal zeker wanneer deze afleveringen bij Cosmo te zien zijn, maar een daarvan speelt zich af in het dorpje Castilléjar in de provincie Granada (Andalusië) waar Julie en Steve de ‘Cuevas de la Paz’ (Caves of Peace) hebben gekocht.

TIP: Alle afleveringen zijn ook op YouTube te zien, maar wel in slechtere kwaliteit. De gebruiker Lucky Boys heeft de 20 in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden afleveringen op YouTube geplaatst. Omdat dit eigenlijk niet mag, kan het voorkomen dat deze verwijderd worden. LINK naar het YouTube kanaal.

Ga naar de inhoud