Gaat Spanje volgen met de nieuwe trend van koffie met olijfolie?

Gaat Spanje volgen met de nieuwe trend van koffie met olijfolie?
Beeld: Starbucks / web

Gaat Spanje volgen met de nieuwe trend van koffie met olijfolie?

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Amerikaanse keten Starbucks heeft in Italië eerder dit jaar een nieuw product gelanceerd met de naam ‘Oleato’. Het gaat om koffie-infusies met een lepel Italiaanse extra virgen olijfolie. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar volgens de koffie-kenners is er niets vreemds aan, of het lekker is, is een ander verhaal. Na Italië worden of zijn deze koffie-infusies ook geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Volgt Spanje ook met ‘oleato’ met uiteraard Spaanse olijfolie?

‘Oleato’ wordt gemaakt met olijfolie geproduceerd in Sicilië en gestoomd met havermelk, een product dat in eerste instantie exclusief in Italië werd verkocht. Hoewel beide producten deel uitmaken van de eeuwenoude Italiaanse culinaire traditie, was het nog niemand eerder opgevallen om ze samen te voegen. Starbucks gaat het nu proberen als een manier om het bedrijf uit te breiden in een land waar het nog niet het gewenste succes heeft behaald.

De dranken zijn niet alleen gearomatiseerd met olijfolie of hebben slechts enkele druppels van dit ‘vloeibare goud’. Elke drank bevat één lepel olie, wat 120 calorieën aan het totaal toevoegt en extra kosten met zich meebrengt voor de uiteindelijke prijs van het product.

Het resultaat is volgens Starbucks een ‘fluweelzachte, delicaat zoete en weelderige koffie die elke kop verheft met een buitengewone nieuwe smaak en textuur’. De nieuwe koffie-infusies die werden gelanceerd in Starbucks-winkels in Italië, omvatten: Oleato™ Caffè Latte; Oleato™ Iced Shaken Espresso; Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew. 

Het is nog niet bekend of de ‘oleato’ koffie-infusies ook in de meer dan 150 Starbucks-winkels in Spanje verkrijgbaar zullen zijn, maar deze speciale olijfolie-koffie is naast Italië nu al geïntroduceerd in Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De vraag is natuurlijk of de Spaanse koffie-drinkers gecharmeerd zullen zijn van deze vreemde infusie want de cortado, café con leche en carajillos zijn natuurlijk heilig.

oleato1
Beeld: Starbucks / web
Ga naar de inhoud