Nieuw resort opent 1 juli in Salou op de plaats van de oude camping La Unión

Nieuw resort opent 1 juli in Salou op de plaats van de oude camping La Unión
Beeld: Allaniaresorts.com / web

Nieuw resort opent 1 juli in Salou op de plaats van de oude camping La Unión

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada krijgt er vanaf 1 juli (2022) een nieuw luxe resort bij. Het gaat om Allania Salou wat omschreven wordt als een horizontaal resort van maximaal twee verdiepingen hoog en vier sterren heeft gekregen. Hotel Allania Salou is gebouwd op de plaats waar vroeger de Camping La Unión was te vinden.

In februari 2019 werd bekend dat de Camping La Unión definitief zou sluiten en dat de grond reeds verkocht was aan een projectontwikkelaar. Niet veel later werd bekend dat er een groot luxe resort gebouwd zal worden wat nu drie jaar later op 1 juli 2022 haar deuren zal openen. In totaal heeft Allania 18 miljoen euro geïnvesteerd in het eerste hotel van deze keten in Salou.

Allania Salou had eigenlijk in 2021 open moet gaan maar vanwege de pandemie en tegenslagen bij de bouw werd dat steeds uitgesteld. Maar op 1 juli 2022 is het dan zover en kunnen de toeristen die Salou bezoeken comfortabel slapen in eigenlijk het eerste luxe resort van Salou.

In totaal zijn er op 22 duizend vierkante meter 346 thematische kamers te vinden gebaseerd op de omgeving zoals Skyfans, Loving Forest en Ocean Forever. Het is een modern resort met moderne kamers geworden waar de gasten ook gebruik kunnen maken van een groot zwembad en vele andere voorzieningen waaronder restaurants, bars, spa en sportschool. Meer informatie en foto’s kun je HIER op de eigen website vinden of bij Booking.com.

Ga naar de inhoud