Search
menu
Search

La Marina Alta in Alicante is een culinair paradijs met 12 Michelin-sterren

La Marina Alta in Alicante is een culinair paradijs met 12 Michelin-sterren
Beeld: Quique Dacosta / facebook

La Marina Alta in Alicante is een culinair paradijs met 12 Michelin-sterren

De streek Marina Alta, gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, staat bekend om zijn prachtige stranden en bekende en toeristische dorpen. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze regio ook een culinair paradijs is. Met een overvloed aan verse producten uit de Middellandse Zee en het omliggende platteland, is het geen verrassing dat La Marina Alta een hotspot is voor fijnproevers. En dit wordt nog eens bevestigd door de recente aankondiging van de nieuwe Michelin-sterren voor 2024.

Op 28 november 2023 vond het jaarlijkse Gala van de Michelin Gids voor Spanje plaats in het Auditori Fòrum van het Internationaal Conferentiecentrum van Barcelona. De meest gerenommeerde chefs van het land waren aanwezig om de nieuwe selectie van restaurants te ontdekken die de felbegeerde Michelin-sterren hebben ontvangen of behouden. En tot grote vreugde van de streek Marina Alta, hebben twee restaurants uit deze streek een nieuwe Michelin-ster gekregen.

Een Michelin-ster

Een van de gelukkige winnaars is chef-kok Ferdinando Bernardi en zijn restaurant Casa Bernardi in Benissa. Dit Italiaanse restaurant was al eerder opgenomen in de prestigieuze gids, maar heeft nu opnieuw een Michelin-ster verdiend. Het is een erkenning voor de voortreffelijke keuken van Bernardi, die bekend staat om zijn creatieve en verfijnde gerechten met een mediterrane touch.

Naast Casa Bernardi, heeft ook het restaurant Orobianco in Calp een nieuwe Michelin-ster ontvangen. Dit restaurant verloor zijn ster in 2021, maar heeft deze nu teruggekregen voor het jaar 2024. De chef-kok die verantwoordelijk is voor de keuken van Orobianco is Andrea Drago, die al jarenlang ervaring heeft opgedaan in gerenommeerde restaurants over de hele wereld. Met zijn unieke kookstijl en gebruik van lokale producten, heeft hij de ster van Orobianco weer laten schitteren.

Drie Michelin-sterren

Naast de nieuwe sterren, heeft de Marina Alta ook drie restaurants die hun drie Michelin-sterren hebben behouden. Deze prestigieuze onderscheiding wordt alleen toegekend aan restaurants van topklasse die uitblinken in alle aspecten van de gastronomie. En in de Marina Alta zijn er maar liefst drie van deze restaurants te vinden.

Een van deze restaurants is Quique Dacosta in Dénia, dat al sinds 2009 drie Michelin-sterren heeft. Chef-kok Quique Dacosta staat bekend om zijn innovatieve en avant-gardistische keuken, waarbij hij traditionele Spaanse gerechten een moderne twist geeft. Het restaurant is gevestigd in een prachtige omgeving en biedt een unieke culinaire ervaring.

Een ander restaurant met drie Michelin-sterren is BonAmb in Xàbia. Chef-kok Alberto Ferruz heeft deze onderscheiding al sinds 2016 en weet zijn gasten te verrassen met zijn creatieve en verfijnde gerechten. Het restaurant is gevestigd in een prachtige villa met uitzicht op de Middellandse Zee, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Het derde restaurant met drie Michelin-sterren is L’Escaleta in Cocentaina. Chef-kok Kiko Moya combineert traditionele Spaanse gerechten met moderne technieken en creëert zo unieke smaakcombinaties. Het restaurant is gevestigd in een charmant landhuis en biedt een warme en gastvrije sfeer.

Ga naar de inhoud