Derde ‘El Clásico’ van deze maand tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Derde ‘El Clásico’ van deze maand tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze zaterdagavond om 20.45 uur is het weer tijd voor de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. Het is de tweede klassieker deze week aangezien afgelopen woensdag beide teams ook al tegenover elkaar stonden in Madrid tijdens de return wedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey. En het is de derde klassieker in een maand tijd omdat op 5 februari de thuiswedstrijd werd gespeeld in dezelfde halve finale van de Koningsbeker.

Maar de wedstrijd van deze zaterdagavond kan gezien worden als de authentieke ‘El Clásico’ tussen Spanje’s grootste aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona. Dit voetbalseizoen staat de balans in het voordeel van de Catalanen omdat ze de eerste klassieker van dit voetbalseizoen op 28 oktober 2018 met 5-1 wisten te winnen. In de eerste halve finale van de Copa del Rey werd het 1-1 maar in de tweede Copa del Rey halve finale wedstrijd werd het 0-3 voor FC Barcelona. Madrid doet dus niet meer mee in de Copa del Rey terwijl Barcelona voor de zesde keer op rij in de finale staat.

Stand La Liga

De ‘El Clásico’ is de 26e wedstrijd van de 38 wedstrijden van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga en zal beginnen op zaterdagavond om 20.45 uur. De wedstrijd wordt voor de tweede keer deze week gespeeld in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid. Barcelona staat op de koppositite in de La Liga met 57 punten terwijl Real Madrid achter Atlético Madrid (50) op de derde plaats staat met 48 punten.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 177 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 72 te winnen en wist FC Barcelona er 71 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 34 gelijk gespeeld door beide teams.

Het totaal aantal doelpunten wat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 23 december 2017 waren er 286 voor Madrid en 287 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd dit weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde.

UPDATE: FC Barcelona heeft opnieuw de klassieker van Real Madrid gewonnen. Afgelopen woensdag werd het in de halve finale van de Copa del Rey nog 0-3 voor FC Barcelona maar deze zaterdag in de La Liga competitiewedstrijd kwam Barça niet verder dan een 0-1 door een doelpunt gemaakt in minuut 26 van de eerste helft door Rakitic. FC Barcelona heeft er weer 3 punten bij gekregen en heeft inmiddels een voorsprong van 12 punten op Real Madrid. Er moeten nog 12 wedstrijden gespeeld worden in de La Liga competitie maar Madrid zal het moeilijk krijgen om Barcelona nog in te kunnen halen.

Ga naar de inhoud