Wat is de goedkoopste dag om te tanken in Spanje?

Wat is de goedkoopste dag om te tanken in Spanje?
Beeld: via canva.com

Wat is de goedkoopste dag om te tanken in Spanje?

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen donderdag werd het Weekly Oil Bulletin gepubliceerd waaruit blijkt dat de benzine en diesel opnieuw flink in prijs zijn gestegen in Spanje. De gemiddelde benzineprijs is gestegen naar 1,721 euro per liter en diesel bijna 1,612 euro kost. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 94,66 euro. Op dit moment kost het vullen van een 55-liter tank diesel 88,66 euro. Maar wat is nu de goedkoopste dag om te tanken in Spanje?

In de brandstofindustrie is iedereen op zoek naar winst. Ook de distributeurs, die de dagen met de meeste verplaatsingen gebruiken om hun commerciële beleid aan te passen. Daarom kan het weten op welke dag deze aanpassingen worden gedaan, de automobilist helpen om aan het eind van de maand geld te besparen. De autoclub RACC legt uit dat de distributiemerken vaak de mobiliteitspatronen gebruiken om hun commerciële beleid aan te passen.

De benzine- en dieselprijs is het hoogst op zaterdag, de dag waarop het meeste wordt gereden. Op maandag is de prijs het laagst. Dit komt doordat de distributiemerken hun prijzen aanpassen op basis van de vraag. Op zaterdag is er meer vraag naar brandstof, dus de prijs is hoger. Op maandag is er minder vraag, dus de prijs is lager.

De OCU, een Spaanse consumentenorganisatie, bevestigt deze hypothese. De OCU voegt eraan toe dat de prijs van de brandstof ook kan variëren op basis van de tijd van de dag en de locatie van het tankstation. Een ander advies van RACC om geld te besparen op benzine en diesel is om te tanken bij tankstations die niet langs de snelweg liggen, iets wat natuurlijk al veel langer bekend is.

brandstofEU
Benzine en diesel opnieuw duurder geworden in Spanje
Volgens het Weekly Oil Bulletin van de EU zijn de gemiddelde prijzen voor benzine en diesel in de laatste week van augustus opnieuw gestegen en hebben deze …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud