Search
menu
Search

Spaanse verkeersdienst legt de Spaanse turbo rotonde uit

Spaanse verkeersdienst legt de Spaanse turbo rotonde uit
Beeld: Archiefbeeld

Spaanse verkeersdienst legt de Spaanse turbo rotonde uit

Een turbo rotonde is een speciaal type rotonde die is ontworpen om het verkeer efficiënter te laten doorstromen. In dit artikel leggen we uit hoe een turbo rotonde werkt, wanneer de eerste rotonde in Spanje werd gebouwd en wat de grootste rotonde van Spanje is.

De eerste rotonde werd in 1976 op Mallorca in gebruik genomen. Nu zijn er meer dan 80.000 rotondes (glorietas) in Spanje te vinden. De eerste turbo rotonde werd pas in 2009 in Asturië gepend, dit terwijl deze uitvinding al sinds de jaren 90 in Nederland te zien is. Het is niet helemaal bekend hoeveel turbo rotondes er in Spanje te vinden zijn op dit moment.

Een turbo rotonde verschilt van een gewone rotonde doordat de rijstroken voor elke afslag gescheiden zijn. Dit voorkomt dat auto’s vrijelijk van strook kunnen wisselen zoals bij een gewone rotonde.

De rechterrijstrook wordt gebruikt om de rotonde bij de eerstvolgende afslag te verlaten. Er is een doorgetrokken streep die je naar de dichtstbijzijnde uitgang leidt. De binnenste rijstrook wordt gebruikt om naar verdere afslagen te gaan. Deze strook wordt niet gebruikt om in te halen zoals bij gewone rotondes. De verkeersregels voor gewone rotondes gelden ook voor turbo rotondes. Enkele voordelen van turbo rotondes zijn:

  • Minder kans op ongevallen door gescheiden rijstroken
  • Betere doorstroming door minder rijstrookwisselingen
  • Duidelijke rijstrookmarkering helpt automobilisten

Na een korte gewenningsperiode werken turbo rotondes prettiger en veiliger dan gewone rotondes. Er zijn naast voordelen echter ook enkele nadelen:

  • Ingewikkelder dan gewone rotondes
  • Meer ruimte nodig
  • Duurder om aan te leggen

Eerste rotonde in Spanje

De eerste rotonde in Spanje werd in 1976 geopend in de plaats Palmanova op Mallorca. Sindsdien zijn er meer dan 80.000 rotondes bijgekomen. Rotondes hebben geholpen om kruispunten veiliger te maken op secundaire wegen.

Voor 1976 waren er alleen kruispunten met verkeerslichten of voorrangskruisingen. Deze zorgden voor veel ongevallen op secundaire wegen buiten de bebouwde kom. Met name frontale botsingen kwamen regelmatig voor met soms dodelijke afloop.

In 1976 opende de eerste rotonde bij Palmanova op Mallorca. Dit concept was afkomstig uit Groot-Brittannië. Rotondes bleken effectief om het aantal verkeersdoden te verminderen. Sindsdien zijn ze enorm populair geworden in heel Spanje. De turbo rotonde is een moderne variant die de laatste jaren opgang maakt.

Wat is de grootste rotonde van Spanje?

Met een diameter van maar liefst 1300 meter is een rotonde bij de stuwdam van La Serena de grootste van Spanje. Ook al is deze officieel niet als rotonde gemarkeerd, zoals we HIER al beschreven in een artikel.

De rotonde ligt in de provincie Badajoz, op een secundaire weg rond de heuvel Cerro de Masatrigo. Deze heuvel van 400 meter hoog ligt te midden van het stuwmeer van La Serena. Dit is qua capaciteit de grootste dam van Spanje.

De rotonde heeft een enkele rijstrook en twee afritten over dammen die het meer oversteken. Ondanks de enorme diameter van 1300 meter is er dus effectief maar één rijstrook.

De gigantische rotonde maakt deel uit van de EX-322, een regionale verbindingsweg. Door de rotonde constructie hoeven automobilisten het meer niet rechtstreeks over te steken. In plaats daarvan geleidt de immense rotonde hen via de dammen veilig naar de overkant.

rotonde5
De grootste rotonde van Europa staat in Extremadura en is 1,3 km lang
In Spanje zijn meer dan 80.000 rotondes te vinden wat het op een na hoogste aantal van Europa is, maar wist je dat in Extremadura de grootste rotonde van Europa staat, met een diameter en rondweg van 1,3 km.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud